EĞİTİM Haber Girişi : 30 Ekim 2015 23:48

Bilge koleji'nin gençleri kahraman çocukları unutmadı

Bilge koleji'nin gençleri  kahraman çocukları unutmadı
Dadaşkent'te geleceğin Bilge insanlarını yetiştirmek amacıyla kurulan, Eylül ayında Eğitim-Öğretim serüvenine başlayan Bilge Koleji (Anadolu Lisesi) 29 Ekim kutlamalarını Forum Erzurum Avm'de gerçekleştirdi.
Dadaşkent'te geleceğin Bilge insanlarını yetiştirmek amacıyla kurulan, Eylül ayında Eğitim-Öğretim serüvenine başlayan Bilge Koleji (Anadolu Lisesi) 29 Ekim kutlamalarını Forum Erzurum Avm'de gerçekleştirdi. 
Kurtuluş Savaşında büyükler kadar ön planda olan cephede ve gerisinde savaşa katılan çocuk kahramanların eğitim gördükleri okullar, mücadelenin verildiği yıllarda hiç mezun veremedi. Lisede eğitim-öğretim gören çocuklar, yatak çarşaflarından çuval yaparak 1914'te Sarıkamış Harekatı'nda cephede orduya destek için sırtlarında erzak taşıdılar. Zor iklim koşulları altında kilometrelerce yol giden, sırtlarında taşıdıkları ağır yüklerle orduya ulaştıran koca yürekli çocuklardan kimileri tipi, kar yağışı ve kurt saldırılarında şehit düştü. Vatan savunmasında önemli bir görev üstlenen çocuklar 1915 Çanakkale Savaşlarında ise cephede savaşırken şehit düştü. Erzurum'dan Çanakkale'ye vatan savunması için giden kahraman öğrencilerden bir çoğu dönmedi. Onun için bu dönemde Erzurum Lisesi üç yıl boyunca mezun vermedi. İşte o "Çocuk Kahramanlar" 29 Ekimde Erzurum Avm'de saygı ve minnetle anıldı. Bilge gençler tarafından bu şehitlerimizin anısına Türk bayrağı dağıtıldı.
Cumhuriyetin 92.yılında gerçekleştirilen bu etkinliğe Erzurum halkı da yoğun ilgi gösterdi. Bu ilgi nedeniyle Erzurum halkına şükranlarını sunan ve milletimizin bağrından çıkıp şehidi şehit yapan manaya sevdalı bir gençlik yetiştirmek için düzenlenen programla gençlere bu bilinci aşılamak isteyen okulun kurucusu Abdullah Samancı şunları belirtti;
"Sarıkamış'ta Çanakkale'de olamasak da bu etkinlikle şehitlerimizi unutmadığımızı göstermek istiyoruz. Türk gençliği, atasının izinde, şehitlerinin peşinde. Bu milletin topraklarına sahip çıkmak ve toprakların nasıl kazanıldığını tekrar dünyaya vurgulamak amacıyla organizasyonu yaptık. Türkiye Cumhuriyetini kurup bizlere armağan eden M. Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve cumhuriyetini korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum. Biz okulumuzu kurduğumuzda kültürümüzün aşığıyız derken ne kadar samimi olduğumuzu bugün öğrenci ve öğretmenlerimizle bir kez daha kanıtladık. Cumhuriyetin 92. Yılı kutlu olsun." dedi.
Etiketler : kolej
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.