MAGAZİN Haber Girişi : 07 Temmuz 2015 11:58

Beste Açar ile İpek Açar arasında miras kavgası

Beste Açar ile İpek Açar arasında miras kavgası
Geçtiğimiz nisan ayında kanserden hayatını kaybeden şarkıcı Kayahan'ın büyük kızı Beste Açar Haravon ile üvey annesi İpek Acar arasında miras kavgası başladı.

Babasının ölümünden 10 gün önce Kayahan-İpek Açar ortak hesabında 894 bin lira bulunduğunu kaydeden Beste, ancak bu miktarın kendisine 207 bin olarak bildirildiğini, hesaptan çekilen miktarın 687 bin lira olduğunu öğrendiğini öne sürdü. 

Beste, avukat aracılığıyla mahkemeye verdiği dilekçesinde, "babasının vefatından hemen sonra eşi İpek Açar'ın miras işlemlerinin takibi ve intikali için büyük bir ısrar ve aceleyle son derece kapsamlı bir vekaletname istediğini, ancak acısının çok taze olması nedeniyle vekaletname hazırlayamadığını" belirtti.

Türkiye'nin en ünlü sanatçılarından biri olan babasının oldukça varlıklı olduğunu bildiği halde ölümünden sonra terekede kendisine 200 bin lira kaldığının söylendiğini dilekçesinde anlatan Beste Açar, miktara şaşırdığını ancak üzerinde durmadığını kaydetti.

İpek Açar'ın kendisine babasının terekesi konusunda bilgi vermediğini iddia ederek, veraset intikal beyannamesi verilmesi için açık-kapalı hesap kalmaması adına bankadan bilgi istediğinde şoka girdiğini kaydetti.

Babasının mal varlığının ayrıntıları konusunda net bir bilgiye sahip olmadığını da kaydeden Açar, üvey annesinden banka hesap dökümlerini istediğini, ancak hesap dökümleri yerine, babasının vefatından günler sonra açılmış, 3-4 bin TL olan birkaç hesap numarası ile 207 bin TL hesap bakiyesi bulunan bir hesap numarası bildirildiğini belirtti.

Beste Açar, Kayahan-İpek Açar ortak hesabında kalan paranın 207 bin TL olarak bildirildiğini, babasının ölümünden 10 gün önce hesapta 894 bin TL olduğunu öğrendiğini iddia etti.

ÇEKİLEN TOPLAM MİKTAR 687 BİN TL
Babasının kanser rahatsızlığı nedeniyle 20 Mart 2015'te uyutulmaya başlandığını kaydeden Beste Açar Haravon, 20 Mart 2015 günü hesaptan, 445 bin TL'nin, yıllardır babasının yanında çalışan ve banka hesap işlerini takip eden Zülfikar U. tarafından çekildiğini iddia etti.

Zülfikar U.'nun devam eden tarihlerde de aynı hesaptan 10 bin, 5 bin ve 25 bin TL çektiğini öne süren Beste Açar Haravon, "Babam koma halinde yaşam savaşı verirken, en yakınları hesaplarından para kaçırma organizasyonuna girişmiştir" dedi.

NİLÜFER'DEN 1500 DOLAR
Babasının ölümünden hemen önce imzaladığı ve hayata geçen albüm anlaşmalarını da üvey annesinden istediğini belirten Beste Açar, "Anlaşmalar yerine 'Sanatçı Nilüfer'den gelen paradan sana düşen' açıklamasıyla üvey annesinin, hesabına 1500 dolar transfer ettiğini, İpek Açar'ın, Kayahan'ın terekesi ile tereke gelirlerini şahsi hesaba yönlendirdiğini ileri sürdü.

Beste Açar Haravon, mahkemeden söz yazarı, besteci ve yorumcu olan babasının 2014-2015 yıllarında müzik birliklerinden ne kadar gelir elde ettiğinin sorulmasını ve Balıkesir Gömeç'te bulunan 5 gayrimenkulün tapu kayıtlarının istenmesini de talep etti.

Açar, 20'den fazla sanatçının seslendirdiği "Kayahan'ın En İyileri 1" albümünün, Aralık 2014'te piyasaya çıktığını, 2 haftada 110 bin adet satış yaptığını, 700 bin kez de internetten indirilerek 4 milyon TL ciro getirdiğini anlattığı dilekçesinde, yapımcı firmalardan Kayahan'a ne kadar ödeme yapıldığının sorulmasını da istedi.

Etiketler : kayahan
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.