ERZURUM Haber Girişi : 19 Ekim 2016 09:48

Beklenen kar geldi

Beklenen kar geldi
Bölge genelinde dünden bu yana etkili olan yağmur sonrası hava sıcaklığının gece sıfırın altına düşmesi üzerine kar yağışı başladı.
Sonbahar aylarının etkisini iyice artırdığı Doğu Anadolu bölgesinde, Erzurum'un yüksek kesimlerine kar yağdı. Bölge genelinde dünden bu yana etkili olan yağmur sonrası, bazı illerde gece hava sıcaklığı sıfırın altına düştü. Gecenin en düşük hava sıcaklığı, 0 derece ile Kars'ta ölçüldü. Erzurum'da gece başlayan karla karışık yağmur nedeniyle, özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı görüldü. Kar yağışı nedeniyle  karayollarında araç sürücüleri zorlandı. Erzurum-Tortum karayolunun yüksek kesimlerine yağan kar sonrası, Güzelyayla Geçidi'nde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Aziziye ilçesine bağlı Güzelova köyü ile merkeze bağlı Karagöbek köyüne ise mevsimin ilk karı düştü. Erzurum kent merkezinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde yerini yağmura bıraktı. Palandöken dağının yüksek kesimlerine kar yağdı. Dağın çevresi ise sisle kaplandı.

TÜRKİYE'NİN EN 
SOĞUK İLİ KARS OLDU
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı, yer yer çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları, Kars'ta 0, Ardahan'da 1, Ağrı'da 2, Erzurum'da 3, Erzincan'da 5, Iğdır'da ise 6 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek sıcaklıklarının ise Ardahan ve Kars'ta 5, Erzurum'da 8,  Ağrı'da 11, Iğdır'da 13, Erzincan'da ise 17 derece olması bekleniyor.

Etiketler : kar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.