GÜNDEM Haber Girişi : 23 Nisan 2014 20:59

Bayramın iki yüzü!

Bayramın iki yüzü!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenlerle coşku içerisinde geçerken, bazı çocuklar bu günü bayramdan uzak at arabası ile kağıt toplayarak geçirdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’da da coşkuyla kutlandı. Kutlama etkinlikleri kapsamında Palandöken ilçesindeki kültür merkezinde bir program düzenlendi. Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve protokol mensupları, öğrenciler ve velilerin katıldığı programda, ilköğretim öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu. Küçük öğrenciler “Mezdeke” müziği eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Muhammet ve Ali isimli ilköğretim öğrencisi iki çocuk ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ekmek parası peşinde koşarak geçirdi. At arabasıyla sokak sokak dolaşıp çöp konteynırlarında biriken kağıt ve kartonları toplayan iki çocuk, yine de yüzlerinden gülücükleri eksik etmedi.Karton toplayarak aile ekonomisine katkıda bulunmaya çalıştıklarını belirten Ali ve Muhammet isimli çocuklar, “Biz bu halimizden memnunuz. Mutluyuz” dedi.