GÜNDEM Haber Girişi : 01 Kasım 2013 12:23

BATI ÇEVRE YOLU GELİYOR

BATI ÇEVRE YOLU GELİYOR

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü, Kuzey’le Güney’i Batı Çevre Yolu’yla buluşturuyor. 12 kilometre olacak yeni çevre yolunun proje çalışmaları başladı.

Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, yeni projeleri Palandöken’e anlattı. Kent trafiğini rahatlatmak için yeni köprülü kavşaklar yapılacağını belirten Altıok, Kuzey Çevre Yolu’na alternatif olarak Batı Çevre Yolu proje çalışmalarının başladığı müjdesini de verdi. 

Çat Yolu’ndan gelip Kuzey çevre yoluna çıkmak isteyen ağır tonajlı araçlar ve Palandöken ilçesinde oturan vatandaşların Havalimanı ve otobüs terminaline daha kısa yoldan ulaşması için Batı Çevre Yolu yapacaklarını açıklayan Altıok, bu yol için proje çalışmalarının başladığını söyledi. Yeni çevre yolunun Erzurum-Çat Karayolu 8. kilometresinden başlayacağının altını çizen Altıok, “12 kilometrelik bir güzergah planlıyoruz. Bu yol Kuzey Çevre Yolu’nu Güney’e bağlayan bir hat olacak” dedi.

YENİ KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR GELİYOR

Altıok, yine Çat Yolu üzerinde bulunan Mevlana Vadisi Kavşağı, üniversite kavşağı ve Yıldızkent TOKİ kavşaklarına da köprülü kavşaklar yapılacağını belirterek, “Bu kavşakların projeleri tamamlandı. Yakın zamanda ihale edip çalışmalara başlayacağız”diye konuştu.