SPOR Haber Girişi : 01 Haziran 2014 17:05

Basketbolda final maçları sona erdi

Basketbolda final maçları sona erdi

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Basketbol İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Liselerarası Bahar Kupası Basketbol Müsabakaları yapılan final karşılaşmaları ile sona erdi. 

Kazım Karabekir Spor Salonu’nda yapılan turnuvaya kızlarda Nene Hatun Kız Lisesi, Mecidiye Anadolu Lisesi, Hacı Sami Boydak Anadolu Lisesi ve Emel Çatal Anadolu Lisesi katılırken, erkeklerde Erzurum Spor Lisesi, Özel Aziziye Koleji, Mehmet Akif Ersoy Lisesi, İbrahim Hakkı Fen Lisesi, Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesi, Erzurum Lisesi, Merkez Anadolu Lisesi, Atatürk Endüstri Meslek Lisesi ve Teknik Lise, Hasan-i Basri Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mecidiye Anadolu Lisesi katıldı. Nefesleri kesen ve çekişmeli geçen turnuvada dün final maçları oynandı. Erkekler finalinde Özel Aziziye Lisesi gülerken, şampiyonluk ipini göğüsledi. Erkeklerde ikinciliği İbrahim Hakkı Fen Lisesi, üçüncülüğü de Hasan-i Basri Anadolu İmam Hatip Lisesi kazandı. Kızlarda final mücadelesinde Nene Hatun Kız Lisesi ile Emel Çatal Anadolu Lisesi karşılaştı. Zorlu karşılaşmayı galip bitiren Antrenör Zeyit Palabıyık yönetimindeki Nene Hatun Kız Lisesi şampiyon oldu. Emel Çatal ikincilik kupasını alırken, Antrenör Adem Gözütok yönetimindeki Mecidiye Anadolu Lisesi üçüncü oldu. 

Büyük ilgi gören müsabakalarda özellikle Emel Çatal Anadolu Lisesi taraftarı tribünleri doldurdu.

Karşılaşmaların sona ermesi ile birlikte kupa töreni yapıldı. Kupa töreninde Erzurum GHSİM Spor Şube Müdürü Fuat Taşkesenligil, Basketbol İl Temsilcisi Semahattin Yıldız ve antrenörler dereceye giren takımların kupalarını takdim etti.GHSİM Spor Şube Müdürü Fuat Taşkesenligil, katılımlarından ve sportmenliklerinden dolayı tüm takımlara teşekkür etti.

Erzurum Basketbol İl Temsilcisi Semahattin Yıldız ise, Erzurum’da müthiş bir basketbol alt yapısının olduğunu belirterek Bahar Kupası’nda 14 takımın yarışmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.