GÜNDEM Haber Girişi : 23 Kasım 2020 21:39

Başkanlardan Öğretmenler Günü mesajı

Başkanlardan Öğretmenler Günü mesajı
Erzurum’da bazı ilçe belediye başkanları 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladılar.

Erzurum’da bazı ilçe belediye başkanları 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladılar.

BAŞKAN UÇAR’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, “Milletlerin kaderini belirleyen eğitim; geleceğin ve yıkılmaz bir temel üzerinde yükselen, modern, müreffeh ve güçlü bir ülkenin de en önemli değeridir. Eğitimin önceliği ise öğretmenlerdedir. İyi yetişmiş bir öğretmen, ne şart altında olursa olsun bir sınıfı, bir okulu hatta bir bölgeyi değiştirebilecek güce ve geleceğini inşa edecek inanca sahiptir. Türkiye’miz güçlü ve müreffeh bir ülke yolunda hızlı ve emin adımlarla yürürken, en büyük umudumuz bugün okul sıralarında oturan çocuklarımız, gençlerimiz ve onları şekillendiren öğretmenlerimizdir” dedi

Dr. Mahmut Uçar, ‘’Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü olabilmesi ancak öğretmenlerinin başarılı çalışmalarına bağlıdır. Öğretmelerin ömür boyu öğrenen ve öğreten insan olmak gibi bir ayrıcalığa sahip olduklarına değinip, bu kutsal mesleği diğer birçok meslekten ayıran en önemli özelliğinin, malzemesi ve meyvesinin insan olmasıdır” diye konuştu.

Ülkemizin belirlenen hedeflere ulaşabilmesi için, eğitimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olduğunu vurgulayan Başkan Mahmut Uçar, yayınladığı mesajda şunları söyledi:

“24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk nezdinde ülkemizin her köşesinde ve özellikle ilçemizde yeni nesilleri yetiştirmek ve onları yarına hazırlamak görevini üstlenmiş tüm öğretmenlerimizin aileleriyle birlikte Öğretmenler Gününü kutlar, yaşamlarında sağlık, mutluluk, görevlerinde üstün başarılar diler, selam, saygı ve şükranlarımı sunarım.’’

BAŞKAN ORHAN’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, bir mesaj yayınladı.

Mesajında özelikle pandemi dolayısıyla eğitim ve öğretime ara verilmesine değinen Başkan Orhan, gelecek yıl salgınlardan uzak daha güvenli sağlıklı bir eğitim öğretim temennisinde bulundu. Tarih boyunca ve dünyanın neresinde olursa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncülerinin, toplumun bütün kesimlerine yol gösterenlerin öğretmenler olduğunu anlatan Belediye Başkanı Orhan, mesajında şu görüşlere yer verdi. “Geleceğimizin teminatı evlatlarımızı emanet ettiğimiz gibi aslında ülkemizin geleceği ve bugününü de sizler şekillendirmektesiniz. Her ne kadar yalnızca yılda bir gün hatırlanmış olsanız da aslında hiç unutamadığımız eğitim elçilerimiz olan siz değerli öğretmenlerimizin olağanüstü bir durumdan dolayı öğrencilerinizden uzak olmak zorunda kalmanız vazifenizi de sekteye uğratmaktadır. Yüzyılda bir görülen ve dünyayı etkisini altına alan salgın hastalık nedeniyle her ne kadar eğitim ve öğretimler aksamış olsa da eksikliklerin telafi edileceğinden şüphemiz yoktur. Cıvıl cıvıl çocuk seslerini yeniden işiteceğimiz okullarımız öğretmenlerimizin bilgileri ve eğitimleri ile yeniden anlam kazanacak. Hiçbir zaman mücadeleyi elden bırakmamayı, pes etmemeyi ve ne olursa olsun tüm gücümüzle direnmeyi siz öğrettiniz size ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.”

BAŞKAN YAPTIRMIŞ'IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Aşkale Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir mesaj yayımladı.

Yaptırmış mesajında şunları kaydetti; "Öğretmenlik, toplumlarda her zaman için yeri ve değeri izah edilemeyecek kadar çok önemli ve yüce bir meslektir. Ancak, eğitimin öneminin arttığı ve eğitim olanaklarının hızla geliştiği günümüzde, öğretmenin değeri bir kat daha artmıştır. Öğretmen, çocukların zekasını açan, ufkunu geliştiren ve onların ruhuna ışık tutan bir kişi olduğu kadar, içinde yaşadığı toplumu da aydınlatma ve geliştirme görevi yapmaktadır Öğretmenlik, belli alanlardaki bilgi ve tecrübeyi, genç nesillere aktarma sanatıdır. Eğitim meselesi, toplumlarda çok önemli ve öncelikli bir konudur. Eğitim uzmanları, eğitimle ilgili görüşlerini ve gerçeklerini ortaya koyarken, eğitim konusunu yeterince benimsemeyen bazı aileleri de ikna ederek, onların çocuklarını da eğitmiş ve bu konudaki başarılarını ispatlamışlardır. Toplumlarda belli görevleri icra eden, ekonomistler, mühendisler, doktorlar, avukatlar, şairler, yazarlar, gazeteciler, hakimler, bilim adamları, sanatçılar, politikacılar ve daha nice meslek sahibi kişiler, hep öğretmenlerin emeği ve gayretiyle yetişmişlerdir. Öğretmenler, kişilerinin yaşamlarında ihtiyaç duyacakları bilgileri, onlara öğretmeyi, kendilerine meslek edinmiş kişilerdir Öğretmenler, çocuklarımızı bilgi ile aydınlatan, sabır ve özveri ile çalışan, fedakar kimselerdir. Onlar toplumların gözbebekleridirler Öğretmenin yerini, ne anne, ne de baba doldurabilmiştir. Çocuklarımız daha okul öncesi öğretmenle karşı karşıya gelmektedirler. Bu nedenle de, sağlıklı, bilgili, kültürlü ve ahlaklı bir nesil yetiştirebilmek için, öncelikle öğretmenlerin çok iyi yetiştirilmeleri ve donanımlı olmaları gerekmektedir.

Bizim için çok önemli olan bir davranış, bir diğeri için önemli olmayabilir. Fakat bir kişinin mesleği öğretmen olduğu zaman, durum haliyle değişir. Öğretmenlik hassasiyet gerektiren kutsal bir meslektir. Bu mesleğin içindeki kişiler, karşılarındakine öğüt vermekten ziyade yaptıklarıyla örnek olması gereken kişilerdir. Çünkü çocuklarımızın örnek alacağı kişilerin başında, öğretmenleri gelmektedir. Dini konuları öğreten ve açıklayan Peygamberler bile, birer elçi oldukları kadar, öğretmendirler de Sonuç olarak toparlarsak, son derece kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlerin, toplum içinde çok ayrıcalıklı bir yerleri vardır. Unutulmamalıdır ki, kendi alanlarında başarıyı yakalamış kişilerin kendi çalışkanlıklarının yanı sıra, onları yetiştiren öğretmenlerinin de büyük payı ve emeği vardır. Atatürk'ünde dediği gibi 'Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' ilkesi doğrultusunda her yıl 24 Kasımda kutlanan Öğretmenler günü kutluyor mesleğini hakkıyla yapan öğretmenlerimize saygılar sunuyorum.”

BAŞKAN SAĞLAM’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Öğretmenlerin tüm zorluklara rağmen eğitim-öğretim için canla başla çalıştığını belirten Başkan Hüseyin Sağlam , “Büyük bir özveri ve fedakârlık ile evlatlarımıza emek veren, yarınlarımızın mimarı tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlarım” dedi.

Horasan Belediye Başkanı Hüseyin Sağlam, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletlerin kalkınması, gelişmesi ve refah seviyelerini en üst seviyeye ulaştırılmasının nitelikli bir eğitim ve öğretmenlerle mümkün olduğu ifade eden Başkan Sağlam, “Çocuklarımızın her açıdan iyi yetiştirilmeleri, geçmişimizi layıkıyla idrak etmeleri, medeniyet değerlerimizi özümsemeleri ve kendinden emin sorumluluk sahibi birey olmaları en büyük hedefimizdir. Bizi bu hedefimize ulaştıracak isimler ise öğretmenlerimizdir dedi.

Belediye Başkanı Sağlam, “Tüm dünyayı derinden etkileyen pandemi sürecinde bir kez daha anlaşıldı ki, eğitim hayatımızın en önemli ihtiyaçları arasında yer almaktadır. Bu aydınlık meşalesini taşıyan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Mesai mefhumu gözetmeden çalışan, en zorlu şartlarda dahi mesleklerini sevgiyle icra eden öğretmenlerimiz, her türlü övgü ve takdire layıktır. Gönüllerimizde çok özel bir yere sahip olan öğretmenlerimize hepimiz şükran borçluyuz” diye konuştu.

Horasan Belediyesi olarak tüm öğretmen ve eğitim çalışanlarıyla birlikte Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması adına çalıştıklarını vurgulayan Başkan Sağlam, şunları kaydetti: “Bu vesilelerle Başöğretmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, şehadet şerbeti içmiş ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara ise sağlıklı ve uzun ömürler temenni ediyorum. Büyük bir özveri ve fedakarlık ile evlatlarımıza emek veren, yarınlarımızın mimarı tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlarım.” Dedi.

ÇAT BELEDİYE BAŞKANI YAŞAR’DAN “ÖĞRETMENLER GÜNܔ MESAJI

Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, " Ülkemizin dört bir yanında görev yapan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun’’ dedi.

Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında; Bizim inancımızda ve kültürümüzde bir harf öğretene kırk yıl köle olarak kıymet veren bir kültür yapımızın olduğunu ifade etti.

Çat Belediye Başkanı Yaşar, şunları kaydetti: “Büyük bir fedakârlık ve özveri anlayışı içerisinde geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı geleceğe hazırlamak için gecesini gündüzüne katan, onları milli ve manevi değerlerimizin eşsiz zenginlikleriyle donatarak dürüst bir insan ve vatandaş olmayı öğreten, çocuklarımızın Türkiye’nin geleceğinden sorumlu bireyler olarak yetişmesini sağlayan değerli öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken; bu kutsal mesleği seçen öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, tüm öğretmenlerimize en derin sevgi ve selamlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.