SİYASET Haber Girişi : 25 Mayıs 2018 10:40

Başkan sözü! İşte yapılanlar ve vaatler

Başkan sözü! İşte yapılanlar ve vaatler
AK Parti, Ankara Arena spor salonunda geniş katılımlı bir toplantı ile seçim beyannamesini açıkladı.
AK Parti’nin milletvekili adaylarını tanıtıldığı toplantıda, AK Parti’nin vaatleri sıralandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni sistem ile güçlü Meclis, güçlü hükûmet ve güçlü Türkiye hedeflediklerini belirtti. Erdoğan, konuşmasında şu mesajları verdi:
VAKİT TÜRKİYE VAKTİ¥ 
Vakit Türkiye’ye vakti diyerek yola çıkarıyoruz. Cumhurbaşkanı adayınız olarak, milletvekili adaylarımız el ele vererek her iki seçimden de yüzümüzün akıyla çıkacağız. ¥ Milletimizin huzuruna, hep yapacaklarımızla çıktık. Beyannamemizi, yaparsa yine AK Parti yapar diyerek milletimizin takdirine sunuyoruz.
VAKİT TÜRKİYE VAKTİ¥ 
Cumhurbaşkanı Meclis’le ne kadar ahenk ile çalışırsa, Türkiye o kadar kazanacaktır. Bunun için Meclis’teki çoğunluğu elde etmek çok önemlidir. ¥ Dünya ekonomisinden aldığımız payı yüzde 1,5 düzeyine taşıyacağız. Gelirini daha adil paylaşan bir toplum hâline geleceğiz.
CEMEVLERİNE STATÜ¥ Millî gelirde AR-GE payımızı yüzde 2’nin üzerine çıkaracağız. ¥ Özellikle savunma sanayiinde, Türkiye kendi ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayacak, dünyanın önemli ihracatçı ülkeler arasına girecektir. ¥ Cemevlerine hukuki statü tanıyacağız. Yasaklar ve yasakçı zihniyetle mücadele artarak devam edecek. ¥ Genç muhtarlarla mahallelerimize dinamizm kazandıracağız. ¥ Belediyelerin icra gücü artırılacak. Belediye üst yönetimlerinin belediye başkanı ile birlikte göreve gelmesi ve ayrılması sağlanacak.
OHAL’E DEVAM MESAJI¥ Ana muhalefet sadece terörle mücadele için kullanılan OHAL’i diline dolaması utanç vericidir. ¥ Mahalle bekçileri uygulamasını yaygınlaştırarak, sokaklarımızı huzurlu hâle getireceğiz. ¥ Eğitimde kalite seferberliği başlatıyoruz. Müfredatı güncelleyeceğiz. Üniversiteleri destekleyeceğiz.
¥ Aile hekimliğini yaygınlaştıracağız. Şehir hastanelerimiz devre giriyor. 40 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerimiz sağlık hizmetlerinin standartlarını bir üst seviyeye yükseltecektir. ¥ Yerli aşıdan, tıbbi cihaza kadar sağlık sektöründe yerlileşmeyi artıracağız. ¥ Türkiye’nin gen havuzunu ortaya çıkaracağız. ¥ Lisans, yüksek lisans, doktora programlarında yurt dışı eğitim imkânlarını artıracağız.
BİLİM TEKNOLOJİ¥ Antartika’daki Türk bilim üssünü önümüzdeki yıl faaliyete açıyoruz. ¥ Yerlileştirme kapsamında, imalat sanayiinin 130 milyar dolarlık ara malı ithalatını oluşturan 3 bine yakın ürüne odaklanacağız. ¥ 15 tane daha endüstri bölgesi kuracağız. Enerji, sağlık, uzay, bilişim, savunma gibi öncelikli alanlarda teknolojik yatırımları destekleyeceğiz. ¥ Özel sektörün savunma sanayinde daha etkin hâle gelmesi için teşvik sistemlerini genişleteceğiz.
BİLİM TEKNOLOJİ¥ İnsansız savaş uçakları konusunda AR-GE çalışması başlatacağız. ¥ Uzay ajansımızı bu yıl kuruyoruz. Yerli ve yenilebilir enerji kaynaklarımızı en üst seviyede değerlendireceğiz. ¥ Kamu konutlarının, içinde oturan memurlarca satın alınmasına imkân sağlanacak. ¥ Özel sektörü demir yolu sektöründe etkin olmaya teşvik edeceğiz. İstanbul ile birlikte 9 yeni hava limanını hizmete atacağız. ¥ İki yeni uyduyu uzaya göndereceğiz. (iha)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.