GÜNDEM Haber Girişi : 30 Nisan 2017 21:25

Başkan Sekmen'den vefa örneği: İbrahim Erkal Dadaş Kültür Merkezi

Başkan Sekmen'den vefa örneği: İbrahim Erkal Dadaş Kültür Merkezi
Daha modern ve kalkınmış bir Erzurum için var gücüyle hizmet eden Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinin yanısıra ilçe ve köylerde de önemli eserlere imza atıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, dün gazetemiz başyazarı Mehmet Şener'e, belediyenin yaptığı bazı hizmetleri yerinde göstererek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu ziyarette Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi ile Emlak Daire Başkanı Burhan Salın da Başkan'a eşlik ediyordu.


Daha modern ve kalkınmış bir Erzurum için var gücüyle hizmet eden Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinin yanısıra ilçe ve köylerde de önemli eserlere imza atıyor.

Bir süreden beri adeta yeni baştan yapılan eski Dadaş Sineması ise, nitelikli bir kültür merkezine dönüştürüldü. Sekmen, yeni merkeze, halen İstanbul'da tedavi gören Erzurumlu sanatçı İbrahim 
Erkal'ın adını verdiklerini söyledi.

Baharla birlikte kent merkezi başta olmak üzere tüm ilçelerde hizmet seferliği başlatan Büyükşehir Belediyesi, bir yandan altyapıyı iyileştirirken diğer yandan da sosyal ve kültürel yatırımlara hız veriyor.

Başkan Mehmet Sekmen yönetiminde 7/24 saat esasına göre çalışan Büyükşehir ekipleri, ilçelerde de halkın yıllardır özlemini çektiği nitelikli eserlere imza atıyor.
2017 yılını dolu dolu geçireceklerini söyleyen Başkan Mehmet Sekmen, her semte ve her ilçeye içerisinde taziye evlerinin de bulunduğu bilgi evleri kurduklarını, bunların bir kısmının hizmete girdiğini bir kısmının da bu yıl sonuna kadar açılacağını söyledi.
Cumhuriyet Caddesi'nde eski Dadaş Sineması'nın bulunduğu yapının yeni baştan imar edildiğini ve burada beş bin kişilik son derece modern bir kültür ve tiyatro merkezi kurduklarını söyleyen Başkan Sekmen, gazetemiz başyazarı Mehmet Şener'e yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Erzurum'u Kış Olimpiyatları'na hazır bir şehir yapmak istediklerini ifade eden Başkan Sekmen, "Daha yapılacak çok işimiz var. Öncelikle çekirdek Erzurum'daki kentsel dönüşümü tamamlayacağız, ardından altyapıya dair bütün eksiklikleri gidereceğiz, sonra da modern ve gelişmiş bir şehirde olan hangi hizmet varsa onları tek tek yerine getireceğiz" dedi.
İçerisindeki dükkânlarla birlikte adeta yeni baştan imar edilen eski Dadaş Sineması'nın önemli bir ihtiyacı karşılamak üzere kapsamlı bir kültür ve sanat evine dönüşeceğini kaydeden Başkan Sekmen, yeni merkezin adının da 'İbrahim Erkal Dadaş Kültür Merkezi' olacağını bildirdi.
Halen İstanbul Ümraniye'de tedavi altına olan sanatçı İbrahim Erkal'ın Erzurum'un tanıtımında çok büyük emeği geçtiğini ve Erzurum'a kayda değer eserler kazandırdığını hatırlatan Başkan Sekmen, "Bu kıymetli hemşerimizin adını önemli bir esere vermek bizim için değerli bir vazifedir" şeklinde konuştu.

Ramazan Karataş
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.