SİYASET Haber Girişi : 19 Eylül 2011 23:37

Başkan Görmez Hac organizasyonunda görev alacak kafile başkanları ile bir araya geldi

Başkan  Görmez Hac organizasyonunda görev alacak kafile başkanları ile bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu yıl hac organizasyonunda görev alacak kafile başkanları ile bir araya geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez kafile başkanlarına tavsiyelerde bulundu.

Kur’an-ı Kerim ve Hadis-i Şeriflerde haccın yol haritasının çizildiğini bildiren Başkan Görmez, kafile başkanlarının da öncelikle bir yol haritası belirlemesinin gerekliliğini bildirerek öncelikle zihnen, kalben ve ruhen bu göreve hazır olunması gerektiğini vurguladı.

Başkan Görmez şunları kaydetti:

"Her şeyden önce bilgi bakımından yeterli olmak zorundayız. Haccın hem menasiki, hem hikmeti ve ruhu, hem de organizasyon ile ilgili olarak yeterli ve hazır olarak yola çıkmalıyız. Zihnen hazır olmanın ilk şartı bilgi bakımından hazır olmaktır. Bu heyet aynı zamanda ülkenin mürşitlerini oluşturmaktadır. Bu bilinçle hareket etmeli bu bilince yakışır tavırlar sergilemeliyiz."   

İrşadın kâl ile değil hâl ile olması gerektiğini vurgulayan Görmez, hayatın akışının durdurulmadan irşat görevinin yerine getirilmesinin peygamber metodu olduğunu bildirdi.

Haccın sembollerden oluşan bir ibadet olduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bu sembollerin de birer ruhu ve hikmeti bulunduğunu vurguladı.

Haccın sıradan bir seyahate dönüştürülmemesi uyarısında da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Görmez,   hac görevlerinin en büyük riskinin ‘rutinleşme’ olduğunu belirterek, ‘Kabetullah’ın yanında Kabe’yi unutursak, Ravza-ı Mutahhara’nın yanında Peygamber Efendimiz’i (SAV) unutursak yaptığımız işte başarılı olmamız mümkün değildir.’ diye konuştu.

Kafile başkanlarının görevlerinden bir tanesinin de emrinde çalışan din görevlilerinin hazırlanması ve takip edilmesi olduğunu kaydeden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Önce biz bize düşen işi hakkıyla yerine getirmeli, işimizi iyi takip etmeliyiz" dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş de toplantıda yaptığı konuşmada hayatında bir kez hacca gidecek olan hacı adaylarının bu kutsal yolculuklarının her aşamasında huzur içerisinde olma hakkına sahip olduklarını söyledi. Başkan Yardımcısı Keleş, aksi durumun telafisinin söz konusu olmadığını belirterek, "gönlü huzur içinde olmadan dönen hacının vebalini hiçbirimiz ödeyemeyiz" dedi.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel de toplantıda söz alarak kafile başkanları ile tecrübelerini paylaştı.