SİYASET Haber Girişi : 25 Mayıs 2011 14:15

Başkan Görmez, Rusya İslam Üniversitesi Rektörünü makamında kabul etti

Başkan Görmez, Rusya İslam Üniversitesi Rektörünü makamında kabul etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Rusya Federasyonu İslam Eğitim Komisyonu Başkanı ve İslam Üniversitesi Rektörü Dr. Murad Murtazin ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Başkan Görmez, “Kur’an salt bir kanun kitabı değildir, hak ve adaletin kaynağı olan bir kitaptır” dedi.

 

Moskova ve Kazan’daki eğitim kurumlarını idare eden heyeti ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Görmez, Kur’an ve sünneti anlamada bazı yanlışlıklar ortaya çıktığını ifade ederek “Bazı kardeşlerimiz, Kur’an’ı salt bir kanun kitabı gibi algıladı. Halbuki Kur’an salt bir kanun kitabı değildir; hak ve adaletin kaynağı olan bir kitaptır” derken, hadislerin Kur’an’ın anlaşılmasında rehber niteliğinde olduğunun da önemine vurgu yaptı.

İslami ilimlerde bilgi, eğitim ve usulün hayati değerde olduğunu kaydederek yanlış ilaçla tedavi olunamayacağını belirten Başkan Görmez, Rusya’nın da benzer problemleri yaşadığını hatırlatarak “Bazı kardeşlerimiz ilaç olarak gördüklerini Rusya’ya götürdüler. Başı ağrıyana da bu ilacı verdiler, saçı olmayana da. İlaçların hangisinin faydalı olduğunu bilen kimselere ihtiyaç var. Herkes tabip olamaz ” dedi.

Başkan Görmez ayrıca İslam Ansiklopedisi’nin Rusça çevirisi hakkında da bilgi aldı.