TÜRKIYE Haber Girişi : 09 Aralık 2019 13:06

Başkan Erdoğan İstanbul'da konuşuyor

Başkan Erdoğan İstanbul'da konuşuyor
Başkan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da gerçekleştirilen İslam ülkeleri zirvesinde bir konuşma gerçekleştiriyor. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

KONUŞMAKLA, BAŞKASINDAN BEKLEMEKLE İSLAM DÜNYASININ SORUNLARI ÇÖZÜLEMEZ

"Sadece düşünmekle, sadece konuşmakla bir yere varılamaz. Hele hele her şeyi başkalarından beklemekle hiç adım atılamaz. İslam dünyasında 1 milyar 700 milyon müslüman için nerede sorun varsa buna çözüm bulacak somut çalışmalar ortaya koymalıyız. Böyle davranmak hem rabbimizin emelidir. Hem de 1400 yılı aşkın medeniyet birikimimizin bize gösterdiği istikamettir.

Nasıl ki vücudun bir azası rahatsız olursa ve ardından bütün vücut bundan rahatsız olursa bizler de aynı sıkıntıyı yaşamalıyız.

Türkiye olarak Kudüs ve Filistin konusunda dile getirdiğimiz konularda adeta yalnız bırakıldığımızı hissediyoruz. Bu ilkeli duruşumuza karşılık sabotajlarla karşılaştığımızın farkındayız. Ancak bedeli ne olursa olsun Hakk'ın hakikatın ve mazlumların yanında olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Aynı şekilde Keşmir, Arakan ve Türkistan başta olmak üzere pek çok yerde Müslümanlar aleyhine yaşanan gelişmeleri takip ediyor ve bunlara karşı ilkeli duruşumuzu sürdürmekteyiz.

NE ZAMAN KADAR SESSİZ KALACAĞIZ

Her ne şekilde olursa olsun sonuçta mazlum durumuna düşen hep Müslümanlar olmaktadır. Görüldüğü yerde öldürülme, camilerine saldırı hep Müslümanlara karşı yapılan şeyler. Peki biz bunlara ne zamana kadar sessiz kalacağız? Elimizle müdahale etmezsek dilimizle, dilimizle etmezsek kalbimizle buğz etme sorumluluğumuz yok mu? Bunu yapmazsak işte daha çok dayak yeriz. 

(sabah gazetesi)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.