SİYASET Haber Girişi : 19 Ekim 2018 08:02

Başkan Erdoğan: Irkçılık bir veba salgını gibi dünyaya yayılıyor

Başkan Erdoğan: Irkçılık bir veba salgını gibi dünyaya yayılıyor
Başkan Erdoğan Gagavuz, Türklerine seslendi: Kültürel ırkçılık dünyaya bir veba salgını gibi yayılıyor. İslam karşıtlığından yabancı düşmanlığına, terörizme kadar birçok sorun yaşama idealimize sekte vuruyor.

Moldova’daki temaslarını sürdüren Başkan Recep Tayyip Erdoğan Gagauz Özerk Yeri’nin başkenti Komrat’ta Gagauz Türklerine hitap etti. “Sınırımız olmasa da Moldova’yı komşu ülke olarak görüyoruz, toprak bütünlüğünün korunmasına önem veriyoruz” diyen Başkan Erdoğan şunları kaydetti: 

STRATEJİK ORTAĞIZ

Moldova ile ilişkilerimizi stratejik ortaklık seviyesine yükseltme kararı aldık. Geçen 24 yılda kendilerini idare etme başarısı gösteren siz soydaşlarımızı yürekten kutluyorum. Son 16 yılda attığımız adımlar bu mirasa sahip çıkma hususunda güçlü irademizin yansımasıdır. Bugün iki ülke tarihte hiç olmadığı kadar birbirine yakındır. Avrupa başta olmak üzere dünyanın her yerinde etnik ve kültürel farklılıklardan kaçınılmaya çalışılıyor. Toplumlar ayrıştırılmak isteniyor. Kültürel ırkçılık veba salgını gibi yayılıyor. Buradaki soydaşlarımızın asla böyle bir tuzağa düşmemesi gerekiyor. 

EN ÖZEL HEDiYE 

Açılışta Erdoğan’a Gagauz Özerk Yeri Başkanı İrina Vlah tarafından merhum annesi Tenzile Erdoğan’la birlikte resmedildiği tablo hediye edildi.

Moldova’nın toprak bütünlüğü bizim için hayati öneme sahip

Gagauzya Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Komrat’a gelerek resmi temaslarda bulunan Başkan Erdoğan, Moldova ve Gagauzya liderleriyle birlikte açıklama yaptı. “Moldova’nın toprak bütünlüğü bizim için hayati öneme sahiptir. Türkiye olarak geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de soydaşlarımızın yanında duracağımızın altını çizdik” diyen Erdoğan şöyle devam etti: Stratejik konseyle ilgili anlaşmamızı imzaladık. Daha sonra sayın Başbakan ile bir araya geldik. 5 anlaşmayı imzaladık. TİKA başta olmak üzere belediyelerimiz, bakanlıklarımız, STK’larımız Moldova makamlarıyla işbirliği içerisinde pek çok projeye imza atacaklardır. 

2 TOMA GETİRDİK

Güvenlik noktasında 2 adet TOMA’yı buraya getirdik. Bugüne kadar hiçbir ayrım yapmadan sizlerin yanında olduk. Bundan sonra da Moldova halkının ve Gagauz Türklerinin yanında olacağız.  

Bölge hastanesini açtılar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon ve Gagauz Özerk Yeri Başkanı İrina Vlah, Gagauz Özerk Yeri’nin başkenti Komrat’ta, TİKA tarafından Komrat Bölge Hastanesi Aziz Sancar Tanı ve Tedavi Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta Başkan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon’un eşi Galina Dodon da yer aldı. 

Konsolosluğumuzu yakında açacağız 

Başkan Erdoğan: Gelecek yıl Komrat’ta büyük bir eğitim tesisi inşa ediyoruz. Moldova’da 5 önemli anlaşmaya imza attık. Aramızdaki bağlar daha da güçlenecek. Komrat’ta başkonsolosluğumuzu inşallah çok yakında açıp başkonsolosumuzu da atayacağız. Unutmayın biz Adriyatik’ten Çin Seddi’ne ulaşan 300 milyonluk büyük bir aileyiz. 

Emine Erdoğan’dan anlamlı ziyaret

Emine Erdoğan, TİKA tarafından yapılan Komrat’taki Recep Tayyip Erdoğan Huzurevi’ni ziyaret edip, Gençlik Merkezi’nin açılışını yaptı. Huzurevi bahçesine TİKA tarafından yapılan seranın da ziyaret edildiği programda huzurevi sakinleri yöresel şarkılardan oluşan mini konser verdi. Erdoğan daha sonra Gençlik Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.(Akşam)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.