GÜNCEL Haber Girişi : 09 Ekim 2008 19:03

Basın Açıklaması

Basın Açıklaması

T.C.
BAŞBAKANLIK
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

BASIN AÇIKLAMASI

 


Bir haber ajansı tarafından web sayfamızdaki bilgiler esas alınarak hazırlanan haberdeki ?Cuma namazı kılma vakti mesailere göre düzenlenecek.? İfadesinin, Diyanet?ten müthiş reform, Diyanet?ten devrim atağı, Diyanet?ten büyük atılım Cuma namazı saati değişiyor vb. başlıklarla kamuoyuna sunulması üzerine, Başkanlığımızca aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.
Modern yönetim anlayışı gereği, kurumun mevcut durumunu objektif bir şekilde tespit ederek, yönünü ve mesaisini istikbale çevirmek ve uzun vadeli bir bakış açısı geliştirmek için Diyanet İşleri Başkanlığı Stratejik Planı hazırlanmıştır.
Başkanlığımızca 2009-2013 yılları için hazırlanan bu planda arzu eden vatandaşlarımıza Din Hizmetlerini ulaştırmak da stratejik bir amaç olarak belirlenmiştir.
Bu hedefi gerçekleştirmek amacıyla yapılması düşünülen faaliyetlerden birisi de, uzun yıllardan beri kış aylarında yurdumuzun büyük bir bölümünde, il müftülerinin insiyatifi ile ihtiyaca binaen, Cuma ve Teravih namazlarının belli dönemlerde, yine vakti içinde, fakat belli bir süre geciktirilerek kılınması uygulamasının devam ettirilmesidir. 
Bu, dinin ana kaynaklarında açıkça belirlenen ve 14 asırdır uygulanan namaz vakitlerinde bir değişiklik değil, sadece geniş bir katılımla kılınan Cuma namazına çalışan vatandaşlarımızdan arzu edenlerin katılımına imkân sağlanmasıdır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
  
 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI