SİYASET Haber Girişi : 26 Ekim 2008 21:16

Bardakoğlu Almanya' da

Bardakoğlu Almanya' da
Almanya'nın Duisburg kentinde inşaatına 2005 yılında başlanan ve maliyeti yaklaşık 7 milyon avro olan Merkez Cami'nin bugün yapılacak açılış törenine katılmak üzere Almanya'ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Düsseldorf kentinde Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Uyum Bakanı Armin Laschet ile görüştü.

Bardakoğlu, Düsseldorf'taki bakanlık binasındaki görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, KRV eyaletindeki din özgürlüğü ve insan hakları konularında Bakan Laschet'e sıcak yaklaşımlarından dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Bardakoğlu, gerek Duisburg Merkez Cami'nin gerekse Köln kentinde yapılacak camiler konusunda özgürlüklerin olması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bakanı, sıcak yaklaşımlarından, imamların eğitimi ve din derslerinin verilmesi konusundaki desteklerinden dolayı takdir ediyorum. İki ülke arasında, özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sunduğu hizmetler konusunda çok derin bir güvenin olduğunu duymaktan ve görmekten mutluyuz. Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Almanya'da olup bitene dahil olmadığımızı, sadece teolojik olarak sağlıklı ve 21. yüz yıla yakışan bir din anlayışının her ülkede egemen olması konusunda çaba içinde olduğumuzu dile getirdik. Bakan, Türkiye'yi, Türkleri ve Türkiye'nin İslam dünyası içindeki farklı konumunu çok iyi bilen biri."

Bardakoğlu, Bakan Laschet'e, İslam tarihi ve Türkiye'nin anlatıldığı bir kitap hediye etti.

Bakan Laschet de görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, din hizmetlerinin bilgi ekseninde ehliyetli ellerden yürütülmesi gerektiğine vurgu yaptığını belirterek, görüşmenin çok yararlı geçtiğini, Bardakoğlu'nun ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Bardakoğlu daha sonra, Merkez Cami'nin resmi açılış törenine katılmak üzere Duisburg kentine gitti