SPOR Haber Girişi : 02 Ocak 2014 09:36

Barbaros Hayrettin Paşa yine şampiyon

Barbaros Hayrettin Paşa yine şampiyon

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilköğretim küçükler ve ortaokul yıldızlar futbol il birinciliğinde şampiyonluk ipini Barbaros Hayrettin Paşa göğüsledi.Başarılı Beden Eğitimi Öğretmeni ve Antrenör Fatih Kula yönetiminde altın çağını yaşayan ve adeta bir futbolcu fabrikasına dönen Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim ve Ortaokulu ilköğretim minikler kategorisinde futbolda üst üste üçüncü kez şampiyon olurken, yıldızlarda ise son dokuz yıla damgasını vuran okul olarak kırılması güç bir rekora imza attı. Barbaros Hayrettin Paşa Ortaokulu üst üste 9.kez şampiyon olarak rekorları alt üst etti. 18-28 Kasım tarihleri arasında küçük erkeklerde şampiyon olan Barbaros Hayrettin paşa, 02-11 Aralık 2013 tarihlerinde de yıldızlarda il şampiyonu olarak Erzurum’u Türkiye finallerinde temsil etmeye hak kazandı. Antrenör Fatih Kula yönetiminde aynı sezonda hem küçüklerde hem de yıldızlarda iki kategoride ikinci kez şampiyon olma başarısı gösteren okulda hem sevinç hem de gurur yaşanıyor. Maçlarda rakiplerine gol yağdıran Barbaros Hayrettin Paşa, en az gol yiyen takım olarak da iki kategoride dikkatleri üzerine topladı. 

FUTBOLCU FABRİKASI GİBİ

Bu sezonda şampiyonluğu diğer okullara kaptırmayan Antrenör Fatih Kula yönetimindeki Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim ve Ortaokulu, adeta bir futbolcu fabrikası gibi işliyor. Geçen sezona kadar Eğitim Gücüspor Kulübü’nün alt yapısı olan Barbaros Hayrettin Paşa, bu sezon ise Erzurum Büyükşehir Belediyespor’a tüm futbolcularını veren Kula, büyük bir gurur yaşıyor. Küçükler kategorisnde forma giyen 2002 doğumlu Fırat Şaşi ortaya koyduğu performansla geleceğin yıldız adayları arasında gösterildi. Enes Yavuz ve Emircan Kalenci attıkları gollerle ön palana çıkan isimler oldu. Yıldızlar kategorisinde ise kaptan Süleyman Doğan, yaptığı asistlerle takıma katkıda bulunurken, Batuhan Koç attığı birbirinden güzel gollerle takımın şampiyonluğunda başrol oynadı. Antrenör Fatih Kula desteklerinden dolayı okul müdürü Yüksel Çeçen ile Müdür Yardımcısı Yavuz Sezer, Eşref Duman Okul Aile Birliği Başkanı Zafer Aydemir ile meslektaşı Cafer Damacı’ya teşekkür etti. Grup maçları ve Türkiye finallerine her gidişlerinde kendilerine büyük destek sağlayan Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer’e ve Enis Velioğlu ile Erkan Umaç’a da teşekkür eden Kula, hem küçüklerde hem de yıldızlarda büyük hedef peşinde koşacaklarını söyledi.

ÇOK SAYIDA YILDIZ YETİŞTİRDİ

Palandöken Halı Saha Tesisleri’nde yoğun bir şekilde çalıştıklarına işaret eden Antrenör Fatih Kula, kapılarını kendilerine açan Naci Büyüksünnetçi’ye de müteşekkir olduklarının altını çizdi. Kula, okuldan mezun olan öğrencilerinden Sezer Yengün’ün Aydınspor’da forma giydiğini belirterek, Abdullah Çınar ve Yemen Akbaba’nın Bucaspor U16 yaş takımında top koşturduklarını söyledi. Muhammet Koçoğlu’nun Sivas 4 Eylül Belediyespor’a transfer olduğuna işaret eden Kula, kaleci Soner Çavuş’un da Çanakkale Dardanelspor’da futbol yaşantısını sürdürmeye devam ettiğini sözlerine ekledi.