SİYASET Haber Girişi : 09 Aralık 2008 11:37

Bakan Günay son sözü Diyanet'e bıraktı

Bakan Günay son sözü Diyanet'e bıraktı

Kültür Bakanı Günay, din konusunda herhangi bir tartışmaya girmesinin soz konusu olmadğını ifade ederek, ?Din ile ilgili böyle yapın demek bilgi ve yetki sınırlarımın dışındadır, inançlarla ilgili Diyanet İşleri'nin dediği geçerlidir? dedi

Taşbaşı Kültür Merkezi'ni ziyaret eden Günay, daha sonra Yalı ve Orta Cami ile Ordu Sanat Evi (ORSEV) ve Tarihi Eksi Pazar Camisi'ni gezdi, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nün fidan bahçesini inceledi.ORDU (A.A)
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ?Din ile ilgili bir açıklama yapmak veya herkese böyle yapın demek bilgi ve yetki sınırlarımın dışındadır, inançlarla ilgili Diyanet İşleri'nin dediği geçerlidir? dedi. Ordu'da çeşitli inceleme ve ziyaretlerini sürdüren Günay, düzenlediği basın toplantısında, dün yaptığı ?kurban?la ilgili söylemlerine açıklık getirmek istediğini ifade etti.

KURBAN DİNİMİZİN EMRİDİR

?Diyanet İşleri Başkanlığı'yla dini konularda herhangi bir tartışmaya giremem, benim söylediğim sadece herkesin inancı kendinedir? diyen Günay, şunları kaydetti: ?Kurban bizim dinimizin emirlerinden bir tanesidir. Bu değişik biçimlerde uygulanabilir. İster kesersiniz, ister bağış yaparak bunu değerlendirebilirsiniz. Bütün bu işlemler Yaratan'ın takdirindedir. Din ile ilgili bir açıklama yapmak veya herkese böyle yapın demek bilgi ve yetki sınırlarımın dışındadır, inançlarla ilgili Diyanet İşleri'nin dediği geçerlidir.?

aa