SAĞLIK Haber Girişi : 07 Mart 2010 14:10

Bakan Çelik: DİB Teşkilat Yasasının Eksiksiz Çıkması İçin Çalışıyoruz

Bakan Çelik: DİB Teşkilat Yasasının Eksiksiz Çıkması İçin Çalışıyoruz

Diyanet-Sen Heyeti Devlet Bakanı Faruk Çelik’i   ziyaret ederek  Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş Ve Görevleri Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile ilgili görüş ve önerilerini dosya halinde  Bakan Çelik’e sundu ve çalışmalar konusunda Bakan Çelik’ten bilgi aldı.

Bakan Çelik’in Başbakanlıktaki makamında gerçekleştirilen ziyarete Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Diyanet-Sen  Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar  ve Diyanet-Sen yönetim kurulu üyeleri katıldı.  

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasa Tasarısı konusunda yoğun bir şekilde çalışıldığını bildiklerini hatırlatarak “buna rağmen yasanın çıkarılamaması bizleri üzmektedir. Sizlerin  destek ve öncülüğü ile  teşkilat yasamızın çıkacağına inanıyoruz'' dedi. 

 
 
Bakan Çelik, yasa tasarısı ile ilgili bütün çalışmaların tamamlandığını ve tasarının bakanlara sunulduğunu ve hepsinden onay alındığını belirterek “tasarı şu anda başbakanın önünde. En kısa zamanda onaylanmasını ve meclise sunulmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Bayraktutar: Tasarıdaki Eksikliklerin Giderilmesini İstiyoruz

Hazırlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş Ve Görevleri Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nda üst seviyedeki çalışanlar ile alt kademede çalışanlar arasında ücret dengesi kurulamadığını belirten Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ayrıca tasarıda Din İşleri Yüksek Kurulu’nun  işlevinin bozulduğunu ve kurulun uzmanlarının asli görevlerinden uzaklaştırdığını, murakıplığın kaldırılırken yerine  konulacak bir sistemin oluşturulmadığını ifade ederek bu konulardaki eksikliklerin giderilmesini istedi. 

Bayraktutar ayrıca hazırlanan taslakta   genel idare ve yardımcı hizmetler sınıfında hiçbir iyileştirme yapılmadığını belirterek gerek ücret gerekse diğer haklar konusunda bu iki hizmet konulun da din hizmetleri sınıfı ile eşit iyileştirmelerden yararlandırılmasını  talep etti.

4/B li Personele Ek Ders Ücreti Müjdesi

Diğer kurumlarda 4/B statüsünde çalışan personelin ek ders ücretinden yararlandığını ancak Diyanet çalışanlarının ek ders ücreti alamadığını  belirten Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayratutar bu konuda Eğitim Bakanlığı’nda yapılan düzenlemelerin  örnek alınarak Diyanet’te 4/B statüsünde çalışanların da ek ders ücreti almasını istediklerini ifade etti.

Bakan Çelik,  Diyanet’te çalışan 4/B’li personelin ek ders ücretinden yararlanması için gerekli düzenlemelerin yapılacağını söyledi. İhtisas merkezlerinin sayısının da artırıldığını belirten Bakan Çelik, Teşkilat Yasa Tasarı’sının eksiksiz bir şekilde çıkması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.