SAĞLIK Haber Girişi : 06 Nisan 2011 01:37

Bağımsız Diyanet Vakıf Sen Zeki Alasya ya Kınama

Bağımsız Diyanet Vakıf Sen Zeki Alasya ya Kınama

Bağımsız Diyanet-Sen Genel Başkanı Ömer LAPÇİN, Oyuncu Zeki Alasya’nın namaz düşmanlığını toplum içinde dile getiren sözlerini eleştirerek, seçimler öncesi provakasyona ve oyuna gelinmemesi yönünde uyararak dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Lapçin , yaptığı açıklamada, 30. Uluslar arası İstanbul Film Festivalinin açılış töreninde ödül alan oyuncu Zeki Alasya Emek Sineması açılışından konuyu namaza getirmeyi başarmıştır. Zeki Alasya, ‘Emek sinemasının sahnesinde namaz kılınacaksa hiç açılmasın daha iyi şeklindeki konuşmasını kınadı.
Müslümanların dininin direği olan Namazın Allah ın emri, Kur anın hükmü olduğunu belirterek Son günlerde gerek Açıköğretim sınavlarında yaşanan Başörtüsü Konusu Gerekse namaz ile ilgili bir Sinema ve tiyatro oyuncusu yaptığı açıklamaların zamanına dikkat edilmesi gerekir’’dedi
Bağımsız Diyanet-Sen Genel Başkanı Ömer LAPÇİN Gündemdeki diğer konulara da değinerek son günlerde yaşananların ortamı sulandırmak ,insanların kafasını karıştırmak için yapılan bir oyundan ibaret olduğunu ifade etti. Ayrıca Bu olaylardan bazı çevrelerin nemalandırılmaya çalışıldığının da altını çizdi.
Lapçin; Seçimler öncesi yeniden bir plan mı uygulamaya konuluyor. Açık öğretim sınavlarında baş örtüsüne müdahale edenler; sinema açılışında hiç alakası yokken sahnesinde namaz kılınacaksa açılmasın çıkışı yapanlar…..
Zeki Alaysa gibi toplumun bir bölümünüm beğenisini kazanmış bir kişinin böyle bir çıkış yapması kime ne yarar sağlayacak onu anlamış değiliz.
Bu tür söylemler toplumda kin ve nefreti artırmayı ve toplumu bölmeyi amaçlayan birtakım art niyetli kişilerin emellerine hizmet etmekten başka bir şey değildir ve bunlar kişinin kendi kredisini bitirir.
Dine diyanete saldıranlar hiçbir zaman muvaffak olamamışlardır ve bundan sonrada muvaffak olamayacaklardır.

Bu necip millet cephede bile namazını bırakmamıştır.
Bu gün milletimize namaz kılmayın deme cesaretini bu zihniyet nereden alıyor?

Bu sözü söyleyenler derhal İslam Aleminden ve Müslümanlardan özür dilemelidir.


Bu güne kadar Zeki Alasya yı fikirlerinden dolayı hiç kınamamıştık; ama Namazımıza dokunduğu için kendisini kınıyoruz ve bundan böyle halkımız bu şahsın rol aldığı hiç bir film, dizi ya da reklamı seyretmesinler, seyrederek dini ibadet ve inancına hakaret etmeye kalkışan haddini bilmezlere destek olmasınlar ’’ dedi.
Bağımsız Diyanet Vakıf Sen olarak bu zihniyetleri kınadıklarını ifade ederek açıklamasını bitirdi.