SİYASET Haber Girişi : 03 Eylül 2017 02:22

Bağımlılıkla mücadelede yeni dönem

Bağımlılıkla mücadelede yeni dönem
Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Recep Akdağ, bağımlılıkla mücadelede yeni bir dönemin başladığını açıkladı.
Akdağ, "Sayın Başbakanla görüştük. Ben takdim ettim, o da uygun buldu. Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu şeklinde bunu geliştireceğiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere geldiği Erzurum'da Kardelen Tv'de yayınlanan Gündem Özel programına konuk oldu. İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Gazeteci yazar Esat Bindesen'in gündeme dair sorularını cevaplandıran Akdağ, bağımlılıkla mücadelede çalışmaların yapıldığını söyledi.

Akdağ, açıklamasında, "Sayın Başbakanımız bana Uyuşturucuyla Mücadele Yüksek Kurulu başkanlığını verdikten sonra kendisiyle görüştüm. Ben takdim ettim, o da uygun buldu. Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu şeklinde bunu geliştireceğiz. Sigara mücadelesini internet ve oyun bağımlılığı ile mücadeleyi de buna katacağız. Özellikle sigaranın alakası var bu meseleyle. Sigara da bir bağımlılık ve uyuşturucu kullananları yüzde 90'ından fazlası daha önce ya da o anda sigara içicileridir. Yani her sigara içen uyuşturucu içer anlamında algılanmasın bu ama uyuşturucuya götüren basamakların arasında sigara bağımlılığa var. Bir bağımlılık olmasında etkili. Dolayısıyla bizim bir taraftan eğer uyuşturucu bağımlılığına asgariye indirmeyi hedefliyorsak, sigarayla da etkin mücadele de etmemiz açıktır. Yani sigaranın sadece sağlıkla ilgili zararları değil, büyük zararları var ama uyuşturucuya bir zemin hazırlayabilme riski açısından birlikte değerlendirilmesi lazım. Bu önemli bir mücadele alanı uyuşturucu bağımlılığına karşı ciddi tedbirler almış durumdayız ve bunu çok daha tahkim edeceğiz. Çünkü batılı ülkelerin durumuna gelmek istemiyoruz. Bizde de ciddi risk var genç nesilde. Onları korumak için elimizden geleni yapacağız. Sekiz bakanlık var, iki bakanlık daha ekleyeceğiz muhtemelen. Bu konuyu da çok yakından takip edeceğiz" diye konuştu.

Arakan'da yaşanan zulüm

Akdağ, Arakan'da yaşanan dramla ilgili değerlendirmesinde ise "Bu bütün insanlığı ilgilendiren önemli bir husustur. Bizi bu cihet ilgilendiriyor, ayrıca onlar bizim Müslüman kardeşlerimiz. Ve gerçekten kendilerine yapılan zulüm taşınabilir bir şey olmaktan çıktı yeni de değil. Uzun yıllardır maalesef buradaki Müslümanlara bir mülteci muamelesi yapılıyor. Yönetim onları terörist suçlamasıyla öldürüyor ama öldürülenlere bakıyoruz; çocuklar, kadınlar, yaşlılar ... Dolayısıyla söyledikleri hiç inandırıcı değil hem de çok zalimce . Peki ne olacak? Şimdi bir kere Türkiye'nin burada Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gür sesiyle bu meseleye itiraz eden neredeyse tek ülke olduğumuzu görüyoruz. Dünyanın böyle kör, sağır hale gelmiş olmasını gerçekten ben sindiremiyorum. Bu aynı zamanda anlaşılır da değil. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın da ki gibi olmuyor bunlar" ifadelerine yer verdi.(iha)

Etiketler : recep akdağ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.