GÜNCEL Haber Girişi : 06 Kasım 2008 20:19

Bafra Diyanet Mensupları Derneği kermes düzenledi.

Bafra Diyanet Mensupları Derneği kermes düzenledi.
Samsun Bafra Diyanet Mensupları Derneği (Badimder), ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına ve dernek faaliyetlerine destek amaçlı kermes düzenledi.

Fedakar hanımlar tarafından hazırlanan ürünlerin satışa çıkarıldığı kermesin açılışını Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş yaptı. Açılışta konuşan Badimder Başkan Yardımcısı İsa Uyar, dernek olarak amaçlarının yardıma muhtaç öğrencilere her türlü desteği sağlamak ve kültürel faaliyetler düzenlemek olduğunu söyledi. Yıl içinde değişik faaliyetleri bu düşüncelerle yapacaklarını belirten Uyar, "İlçemiz eğitimi iyi bir yerde. Fakat imkansızlıklar yüzünden okuyamayan, okulunu yarıda bırakan öğrenciler var. Dernek olarak geleceğimizin mimarlarını yetiştirmek amacıyla kermes düzenledik. Yaklaşık 15 gün açık kalacak kermesimizin geliri öğrencilere verilecek." dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Neiş de Türkiye'de ve Bafra'da son on yılda yardım amaçlı dernek ve kuruluşların arttığına dikkati çekerek, "Bu tür kuruluşlar insanlar arasında yardımlaşma ve dayanışma olgusunu güçlendirmede önemli rol oynuyor. Bu tür kuruluşlarda çalışmak gönül işi. Bu derneğin kurulmasında ve çalışmalarında emeği geçen herkesi tebrik ediyor, başarılar diliyorum." diye konuştu.

Açılışın ardından davetliler oluşturulan standları gezerek alışveriş yaparken, nevresim takımları, pikeler, salon ve oda takımları, havlular, yazmalar, örgüler, yaş pasta ve börek çeşitlerinin yanı sıra mantı ve gözlemeler de vatandaşların beğenisine sunuldu.

(Cihan Haber Ajansı)