ERZURUM Haber Girişi : 29 Mayıs 2015 16:00

AZİZİYE'DEN "E-BELEDİYECİLİK" ATILIMI

AZİZİYE'DEN
Aziziye Belediyesi, teknolojik anlamda yeni bir atılıma imza atarak e-belediyecilik uygulamaları kapsamında online belediyeciliğe geçiş yaptı.
Aziziye Belediyesi, teknolojik anlamda yeni bir atılıma imza atarak e-belediyecilik uygulamaları kapsamında online belediyeciliğe geçiş yaptı. Yeni uygulamayla, artık ilçe sakinleri belediyeye gelmeden, Emlak ve Çevre Temizlik Vergileri (ÇTV) ile kira bedellerini internet üzerinden öğrenebilecekleri gibi, kredi kartı ile de 7 gün 24 saat ödeme yapabilecekler. 
Aziziye Belediyesi'nin www.erzurumaziziye.bel.tr adresine giren vatandaşlar, burada e-belediye bölümüne girdiklerinde, ister üye olarak, isterlerse üye olmadan da TC kimlik numaraları veya sicil numaraları ile ödeme yapabilecekler. e-Belediyecilik uygulamaları kapsamında emlak, ÇTV ve kira bedelleri ödenirken, interaktif belediyecilik uygulamalarının geliştirilmesi noktasında da çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, göreve başlarken vatandaşın işini kolaylaştırmak, çağın gerektirdiği teknolojik imkanları kullanarak, vatandaşa hizmetin en güzelini sunmak gayesiyle yola çıktıklarını hatırlatarak, "Hemşehrilerimize söz verdiğimiz konulardan birisi de onların işlerini kolaylaştırarak, e-belediyeciliğe geçişi sağlamak. Bu konuda belediyemizin teknolojik altyapısını ve web sitemizi yenileyerek gerekli düzenlemeleri yaptık. Artık gerek ilçemizdeki ve gerekse başka illerde yaşayan hemşehrilerimiz emlak, ÇTV ve kira bedellerini internet üzerinden ödeyebiliyorlar. İnteraktif belediyecilikte yaptığımız bu yenilikleri bir başlangıç görüyoruz. Hemşehrilerimiz borç ödeme işlemlerini daha kolay, daha hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirebilecekler. İnşallah tamamen e-belediyeciliğe geçişi sağlayarak vatandaşımızın belediyeyle ilgili tüm işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştirmelerini sağlayacağız." dedi.
Etiketler : aziziye
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.