GÜNCEL Haber Girişi : 12 Haziran 2017 13:34

Aziziye metruk yapılardan temizleniyor

Aziziye metruk yapılardan temizleniyor
Aziziye Belediyesi ilçede huzur ve güven ortamını tehdit eden, oluşturduğu çevre kirliliği kadar görsellikten de uzak olan metruk yapıları bir bir yıkıyor.
Aziziye Belediyesi ilçede huzur ve güven ortamını tehdit eden, oluşturduğu çevre kirliliği kadar görsellikten de uzak olan metruk yapıları bir bir yıkıyor. Dadaşkent Saltuklu Mahallesi'nde bulunan metruk işyerlerinin yıkımı tamamlanırken, yine aynı mahalledeki afet konutlarında da yıkım başladı. 
Aziziye Belediyesi ilçeyi metruk ve görüntü kirliliği arz eden yapılardan temizlemeye devam ediyor. Dadaşkent Saltuklu Mahallesi'ndeki işyerleri ve yaklaşık 30 yıl önce yapılan afet konutları belediyenin aldığı karar sonrası yıkılıyor. Adnan Menderes Lisesi yolu üzerinde bulunan ve yaklaşık iki dönüm alan üzerine kurulan 27 işyerinde yıkım çalışması tamamlanırken, modern konutlar arasında ucube bir görüntü oluşturan afet bloklarında da yıkım çalışmaları sürüyor.
Yıkım yerinde incelemelerde bulunarak, ilçeyi metruk yapılardan temizleyecek çalışmaya katoyla ilk darbeyi vuran Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, metruk yapıların oluşturduğu çirkin görüntünün yanında huzur ve güven açısından da sorun oluşturduğunu ifade etti. Vatandaşlardan sözkonusu yapılarla ilgili yoğun şikayet aldıklarının altını çizen Başkan Orhan, "Hemşehrilerimizin huzuru ve güveni bizim için her şeyden önce gelir. Yıkımını gerçekleştirdiğimiz metruk yapılar çirkin görüntü oluşturmakla birlikle her türlü suç işlenebilecek ortama müsait durumdaydılar. Türlü melanetlerin döndüğü bu yapıları temizleyerek bölgedeki hemşehrilerimize rahat bir nefes aldırdık." dedi.
"Lise yolundaki metruk işyerleri temizlendi, yerine dev proje geliyor"
Adnan Menderes Anadolu Lisesi'nin hemen yanı başında bulunan 27 işyerinden çalışmalara başladıklarını kaydeden Başkan Orhan, buradaki dükkanların tamamının arsa ve enkaz bedeli ödenerek kamulaştırıldığını kaydetti. Lise yolunda bulunan metruk işyerlerinin öğrenciler açısından önemli sorun oluşturduğuna vurgu yapan Başkan Orhan, "27 adet işyerinden üç beş tanesi kullanılır halde iken, geriye kalanlarla ilgili ciddi şikayetler alıyorduk. Burada yaklaşık iki dönüm alan üzerinde bulunan işyerlerinin tamamının kamulaştırılmasını tamamlayarak yıkımını gerçekleştirdik. Söz konusu alan üzerine seçim vaatlerimiz arasında yer alan ve ilçemiz açısından büyük önem arzeden, semt pazarı, kapalı otopark ve engelsiz yaşam merkezi projesini hayata geçireceğiz. İki katlı olarak uygulanacak proje kapsamında alt kat haftada bir gün semt pazarı, diğer günler otopark hizmeti verirken, üst kat Erzurum'da bir ilk olacak örnek bir sosyal sorumluluk projesiyle engelsiz yaşam merkezine dönüşecek. İhale sürecine yakın bir süreçte başlayacağımız bu proje, şimdiden ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun." diye konuştu.
"Yapı ömrünü tamamlamış afet konutları da yıkılıyor"
Lise yolundaki metruk dükkanların tamamının yıkılmasının ardından beş bloktan oluşan afet evlerine geçildi. İlçede yaklaşık 30 yıl önce İspir'de meydana gelen bir afetten dolayı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından beş blok olarak inşa edilen metruk yapılarda yıkım başladı. Dönemin şartlarına göre yapılan ve görsellikten uzak, yapı ömrünü tamamlamış binaların yıkımını da gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Orhan, "Bu konutlar da, belediyemiz, İnşaat Mühendisleri Odası ve Büyükşehir Belediyemizin yaptığı tespitler ile alınan karar doğrultusunda yıkılıyor. Söz konusu yapılarda da hak sahibi bulunmadığı gibi, işgalci pozisyonunda oturan bazı vatandaşlarımız mevcuttu. Bunları mağdur etmeden sorunu çözdük. Çevredeki vatandaşların yoğun şikayet konusu ettiği ve ilçenin huzuru açısından ciddi sorun teşkil ederek suç evleri haline dönüşen bu yapıları da temizleme kararı aldık. Beş bloktan oluşan afet konutlarının yıkımı da yakın bir zamanda tamamlanmış olacak." ifadelerini kullandı.
Başkan Orhan, "Bu tür yapılar temizlendikçe, halkımız rahat nefes alıyor, görüntü kirliliğinin önüne geçilmiş oluyor. Halkımızın huzuru, güveni ve rahatı için çalışıyoruz." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.