EĞİTİM Haber Girişi : 26 Mart 2015 02:14

Aziziye Koleji 10 bin okul arasında Türkiye 1.si oldu

Aziziye Koleji 10 bin okul arasında Türkiye 1.si oldu
ÖSYM 2014 LYS sonuçlarını açıkladı. Buna göre 10.000 liseyi analiz eden ÖSYM yayınlamış olduğu kitapta Türkiye'de Üniversite Sınavına hazırlıktaki tüm derslerin ve Puan Türlerinin analizine yer verdi.
ÖSYM 2014 LYS sonuçlarını açıkladı. Buna göre 10.000 liseyi analiz eden ÖSYM yayınlamış olduğu kitapta Türkiye'de Üniversite Sınavına hazırlıktaki tüm derslerin ve Puan Türlerinin analizine yer verdi. Kapsamlı bir analiz yayınlayan ÖSYM kitlesel olarak okulların akademik sınav başarılarını ortaya koymuş oldu.
 Açıklanan rapora göre Aziziye Koleji büyük bir başarıya imza attı. Konuyla İlgili değerlendirmelerde bulunan Özel Aziziye Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Basri Tokcan" Okulumuz öğrencileri Ortaokuldan beri ciddi bir çalışmanın sonucunda 2014 LYS de büyük bir başarıya imza attı. Bu süreçte alanında uzman ve tecrübeli öğretmen kadromuz gecesiyle gündüzüyle bu öğrencilerimizin yanında yer aldı. Her aşamada özverili ve gayretli bir çalışma sergilediler.
Öğrencilerimizin bu aşamalara gelmesinde kurumumuzun Yönetim Kurulu doğunun tüm zorlukları ve ağır şartlarına rağmen aydınlık bir neslin yetişmesi noktasında tüm şartları hazırlayarak bizlere bahanelerin arkasına sığınmamamız gerektiğini gösterdiler. Fiziki imkânlarıyla göz dolduran kurumumuz eğitim programı ve çalışmalarıyla başarı çıtasını her yıl daha yukarılara taşıdı ve bugünlere geldik. 
Okulumuz Dünya çapında olimpiyatlar ve Proje yarışmalarındaki başarıları , Dil çalışmaları ,sportif başarılarına  2013 yılında LYS Türkiye 1.liğini de eklemişlerdi. Ama bu seneki başarı daha çaplı ve daha yüksek bir başarı oldu zira öğrencilerimiz kitlesel olarak Türkiye 1.si oldular.10 bin lisenin bulunduğu ülkemizde tüm liseleri geride bırakan okulumuz Matematik-Fen alanında Türkiye 1.si oldu. Bu başarı dile kolay gelebilir fakat öncesinde eğitim olanakları ve şartlarıyla batıdaki okullarla yarışabilecek bir alt yapı ve gayret yüksek fedakarlıkla donanımlı,alanında uzman eğitim kadrosu ve bizimle yan yana yürek yüreğe koşturan velilerimiz var. Güzel başarının elde edilmesinde biraz önce bahsettiğim paydalar bir araya gelince çocuklarımız böyle güzel başarılar elde edebilmekte. Öğretmenlerimizi, idarecilerimizi, velilerimizi ve geleceğimizin mimarı olan gençlerimizi tebrik ediyorum. Bize bu başarıları lütfeden Allah'a sonsuz şükürler olsun"dedi.
2014 LYS Sonuçlarına göre işte o başarı sırası?
MF 1,2,3,4 Puan Türlerinde 447,171 Puan ortalaması ile Türkiye 1.si
LYS Fizik Branşında 23,35 Net ortalaması ile Türkiye 1.si
YGS Temel Matematik  Branşında 37,81 Net ortalaması ile Türkiye 2.si
LYS Geometri Branşında 26,47 Net ortalaması ile Türkiye 2.si
YGS Sosyal Bilimler alanında 30,13 Net ortalaması ile Türkiye 3.si
LYS Matematik Branşında 42,75 Net ortalaması ile Türkiye 3.si
TM 1,2,3 Puan Türlerinde 411,177 Puan ortalaması ile Türkiye 3.sü
TS 1,2 Puan Türlerinde 366,380  Puan ortalaması ile Türkiye 5.si
LYS Kimya Branşında 25,26 Net ortalaması ile Türkiye 7.si
LYS Biyoloji Branşında 23,01 Net ortalaması ile Türkiye 18.si
Kaynak:osym.gov.tr

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.