GENEL Haber Girişi : 25 Ekim 2018 15:37

Aziziye’de sıra dışı oyun parkı

Aziziye’de sıra dışı oyun parkı
Aziziye Belediyesi tarafından Saltuklu Mahallesi sınırları içinde yaptırılan ve yakın zamanda açılışı planlanan Şüheda Parkı görenleri adeta kendine hayran bırakıyor.
 A’dan Z’ye ahşap ve kış koşullarına dayanaklı olarak yaptırılan parkın en önemli özelliği ise 20 metre yüksekliğinde yel değirmeni bulundurması. Bu haliyle doğuda ilk olma özelliği taşıyan aileler ve çocuklar için tasarlanan park, içerisinde barındırdığı özelliklerle gençlerin de uğrak yeri olacak gibi görünüyor. 2 bin 550 metrekare alan üzerine yaptırılan parkın bölgede büyük bir eksikliği giderdiğini söyleyen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, kamelyası, yeşil alanı ile aileler ve çocuklar için vazgeçilmez bir mekân olacağını söyledi. 
Başkan Orhan, “Yeni parkımızda vatandaşlarımıza sunacağımız manzara ile içeriği alışılmışın dışında bir sosyal mekânı daha kazandırmış olacağız” dedi. 
Bir süre önce Belediye Meclisi tarafından alınan karar ile isminin Şüheda Parkı olması kararlaştırılan parkta vatanın ve milletin bekası için canını feda eden şehit isimlerinin de yaşatılacağı öğrenildi. 
Başkan Orhan, “Uzun zamandır düşündüğümüz bir proje idi. Aziz şehitlerimizin isimleri ile birlikte doğum tarihleri ve şehadet tarihlerinin yer aldığı parkımızda vatan için gözünü kırpmadan canını vermiş şehitlerimizi isimlerinin yaşatılmasını hedefliyoruz” diye konuştu. 
Saltuklu Mahallesi sınırlarında bulunan 20 metre yükseklikteki parkın yakın zamanda açılması amaçlanıyor. Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, çocukların sağlıklı koşullarda oyun oynayabilmesi için ahşap konsepti tercih ettiklerini söyledi. 
Parkta bulunan kamelyalarda ailelerin huzur içinde yorgunluk atabileceklerini anlatan Başkan Orhan, “Doğuda ilk kez böyle bir modelde bir parkı hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yel değirmeni modeliyle vatandaşlarımıza nostalji yaşatalım istedik. Görsel zenginliği ile herkesin beğeneceğini düşündüğümüz parkta araç parkını da ihmal etmedik. Güvenlik kameraları ve güvenlik personeli ile herkesin rahat bir şekilde istifade edeceği parkımızın benzerlerini de hizmete açmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. (iha)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.