ERZURUM Haber Girişi : 11 Mart 2015 00:23

Ayık'tan Yarar'a cevap

Ayık'tan Yarar'a cevap
Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık, mevcut Başkan Erol Yarar'ın suçlamalarına cevap verdi.
Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık, mevcut Başkan Erol Yarar'ın suçlamalarına cevap verdi. Başkan Yarar'ın "kayak cahili" olmakla suçlayan Özer Ayık, "Verdiği tüm bilgiler yanlış, iddiaları yalan ve iftira. Erol Yarar'ın tavrı hadsizliğin ötesinden çapsızlık ya! Hem kayağı bilmeyeceksin, hem ne olmuş bilmeyeceksin, hem de haddini bilmeyeceksin!"dedi.
Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık, Pazar günü düzenlediği basın toplantısında kendisine yönelik eleştirilerde bulunan Federasyon Başkanı Erol Yarar'a cevap verdi. Erzurum'da medya mensuplarıyla Zekizade Cağ Kebap'ta bir araya gelen Özer Ayık, Başkan Yarar'ın kendisine yönelttiği 4 soruya da belgeleriyle yanıt verdi, "Benim alnım açık. Daha da ne biliyorlarsa, çıkarsınlar, sorsunlar!" karşılığını verdi. 
Federasyonu olağanüstü genel kurula götürmek için imza toplanmasına da tepki gösterip, "İpliklerini pazara çıkarırım" diyen Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar'ın üslubunu da eleştiren Özer Ayık, "Seçimi de tehditle, baskıyla kazandığı için tehdit etmeyi alışkanlık haline getirmiş. Bildiğin her şeyi açıklasın, hiçbirşeyi gizli bırakmasın" dedi. 
"SON 4 YILDA 16 
ULUSLAR ARASI YARIŞ 
YAPTIK"
Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık'ın basın toplantısında öne çıkan konular şöyle: 
Sadece 2010-2014 tarihleri arasında 16 tane uluslar arası organizasyon yaptık. Hiç beğenmedikleri, 2011 Kış Oyunları'nı hiç saymıyorum bile. Nedense çok aşağıladılar, çok küçümsediler. Oysa o küçümsedikleri oyunları Erzurum'a alabilmek için çok büyük çabalar harcadı insanlar. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bakanlar, bürokratlar, Erzurum'un STK'ları ve medyanın emeğiyle yapılmış, büyük bir organizasyondu bu. Son 4 yılda yapılan organizasyonları sayacak olursak, mesela Kuzey Disiplini Dünya Gençler Şampiyonası, U23 yaş altı Dünya Kayak Şampiyonası yaptık Erzurum'da. 39 ülke katıldı, rekor kırıldı. Sonra Dünya Snowboard Dünya Gençler Şampiyonası yaptık yine Erzurum'da. 34 ülke katıldı, hepiniz şahitsiniz. Bunlar dünya şampiyonası düzeyinde. Beyefendi sıralamış ya, birinci, ikinci lig diye. Biz ikinci lig dediği organizasyonları getirdik. 
En son görevi bıraktığımızda 16 tane FIS komite üyesi vardı. Hatta, Erol Bey'in basın toplantısında yanında bulunan insanlar bile vardı FIS komitesinde. Ama Erol Bey, ilk kez kendilerinin komiteye isim verdiklerini söylüyor. Şunu da ilave edeyim, biz FIS Komite Dünya Başkanlığı'nı oylama sonucu kazanmıştık. Özkan Koyuncu hem kayaklı koşu yönetim kurulu üyesi hem de tekerlekli kayak dünya komite başkanıydı. Biz, İtalyan ve Rus rakibine karşı başkan seçtirmiştik. Ama beyefendi seçimi kazanır kazanmaz, "Biz Özkan Koyuncu'yu istemiyoruz" diyerek, komisyon başkanlığından attırdılar. FIS bile buna çok şaşırdı. Yine, göreve geldiğimizde 2 tane FIS'te teknik delege vardı. Şimdi 20'ye yaklaştı. O beyefendinin yanında oturan insanlarda, bizim maddi ve manevi desteklerimizle, federasyonun paralarıyla yurt dışına gidip, teknik delege olmuşlar. Şimdi kayağın otoritesiyiz diye geçiniyorlar ama bizim hiçbir katkımız olmadığını söylüyorlar. El insaf!  Şunu da söyleyeyim, FIS komite üyeliği, başkanlığı bize de özgü bir şey değil. Bizden önce de vardı. Kayak Federasyonu 1936 yılında kurulmuş. Bir sürü başkan ve yönetim kurulu üyeleri hizmet etmiş. Emek veren herkesten Allah razı olsun. Bundan önceki federasyonlarla ilgili hiç kimse kendi yaptıklarının dışında, "önce böyleydi, şöyleydi" demedi. Biz kayak camiası olarak çok seçkin bir camiayız. Bu üslup bizim üslubumuz değil. Ama maalesef Pazar günü bunun çok farklı bir üsluba şahit olduk. 
3 tane uluslar arası kayak sempozyumu yaptık. Dünyanın en meşhur isimlerini Türkiye'ye getirdik. Türkiye'deki bütün antrenörler, teknik adamlar görsünler, öğrensinler diye getirdiler. Hatta yanında oturan arkadaşlardan biri o zamanlar asistandı, ben kendisine Insburg'daki okulda iki yıllık bilimsel araştırma imkânı bile sağladım ama gidemedi. Yani bugün "ilk" dedikleri şeyleri biz yıllar önce camiamıza sunduk. 
"125 MİLYONU 
BURALARA HARCADIM"
Bana 4 tane soru yöneltmiş. Diyor ki, 125 milyonu ne yaptın? Zaten bura benim babamın çiftliği ya! Parayı istediğim gibi harcıyorum ya! Konaklı'daki 6 tane Palandöken'deki 3 tane, toplam 9 telesiyeji kim yaptı, hangi parayla yaptı. Konaklı ve Palandöken'de 100 hektarın üzerindeki suni kar sistemini kim kurdu, hangi parayla kurdu. Birçok ildeki tesisleri kim yaptı hangi parayla yaptı? Kandilli'deki biatlon sahasını kim yaptı, hangi parayla yaptı? Yarış ekipmanlarını kim aldı, hangi parayla aldı? Kış Oyunları'nın tüm master plan ve projeleri kim yaptı, hangi parayla yaptı? Toplam 13 tane FIS tescilli pisti kim yaptı. Konaklı'ya enerjiyi kim götürdü? Hepsi bu paranın sayesinde. Gondol binasının altı hangi parayla revize edildi. Bu kadar görevlilerin eğitimi hangi parayla yapıldı? Daha sayayım mı? Bu konuda 50 tane müfettiş denetimi, Sayıştay denetimi geçirdik. Halen daha mı soruyorsun 125 milyon ne oldu? El insaf ya el insaf!
İkincisi, bir şahsa sürekli yarış organizasyonu verdiğimizi ve bir yarışa 30 bin TL verdiğimizi iddia etmiş. Bir şey demiyorum, kendisini Allah'a havale ediyorum. Bir kere bugüne kadar kuralına uygun tek bir yarış yapılmamış. Biz dedik ki bu yarışların teknik organizasyon kısmını ihaleyle yapalım. 2007'den beri böyle yapıyoruz. Tüm illerin yarışları için il il ihale açıyoruz. Dünyaya açık ihale. Herkes gelip, katılabilir. Herkes kapalı zarfla teklifini sunar. Her ihalede bizim hukukçularımız, muhasebecilerimiz, ihale komisyonumuz katılır. Bir tek ihaleye de katılmamışım. Sonrasında sözlü pazarlıklar yapılır, düşürülebildiği kadar düşürülür. 7 yıl içerisinde şu anda beyefendinin yanında olan isimler de gelmiş ihaleleri almışlar. Bu ihalenin komisyon başkanlığını da şu an başkan yardımcısı olan Ali Oto yapmış. 
"RİSK ALMASAYDIM, 
KIŞ OYUNLARI 
YAPILMAYACAKTI"
27 Aralık 2008, akşam 17.30. Beni acil başbakanlığa çağırdılar: O dönem Spor Bakanı Murat Başesgioğlu idi. Efkan Ala da Başbakanlık Müsteşarıydı. 57 milyon Kış Oyunları için ayrılmış bir para var. O para ya o gün harcanacak ya da hazineye geri gidecek. Bir açıklama yapılacak, Kış Oyunları'ndan vazgeçildik denilecekti. Çağırdılar beni, tek formül var, "Parayı federasyona aktaracağız, harcamaları federasyon üzerinden yapacağız"dediler. Ama işin riskini de peşin peşin söylediler. "Git düşün, yarın öbürgün başın sıkıntıya girebilir"dediler. Ben "Bir saniye bile düşünmüyorum, elimi değil, gövdemi taşın altına koyuyorum" diyerek, riski göğüsledim.  Kış Oyunları'nın esas başlama hikayesi bu tarihtir. 
"ATLAMA KULESİ 
İDDİASININ MUHATABI 
BEN DEĞİLİM"
Atlama kuleleriyle ilgili iddiasına gelince? Atlama kuleleri yapılacak, proje yok. Türkiye'de gören bilen yok. HDK toplantısında bana talimat verildi. Dünyadaki atlama kulelerini yapan firmalardan teklif istenmesi yönünde görev verildi. Teklif mektuplarını gönderdik, fiyat istedik. Bir tanesi görmek için 300 bin EURO istedi. Diğerleri 5-6 milyon EURO fiyat gönderdi. En düşük teklif veren Sloven ve İsveçli firmayı Türkiye'ye davet edelim dedi Spor Bakanı Murat Başesgioğlu. Antalya'da görüşüldü, sunum yapıldı. Pazarlıklar yapıldı, Sloven firmayla anlaşıldı. Bana da sadece Sloven firma ile sözleşme imzalamam söylendi, biz de imzaladık. 
Sonrasında projenin daimi bir kontrolör tarafından kontrol edilmesi gündeme geldi. Projeyi yapan firmayla anlaşma yapılmasının uygun olacağı düşünüldü.  Firma çağrıldı, 465 bin EURO karşılığında anlaşma sağlandı. Olayın özeti bu. Bunda ne var? Şunu söyleyeyim, aslına bakarsanız bu sorunun muhatabı da ben değilim?
"TEK BİR DAVA 
AÇILMIŞ DEĞİL"
Diyor ki, Kayseri'de güvenlik ağları ihalesi yapılmış, gümrüğe mal gelmeden para ödemişsiniz?  Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kayağa büyük yatırımlar yaptı. Kendisi hakikaten teknik olarak her zaman bizi dinlerdik, desteklerdi. Dedik ki, "çok büyük yatırımlar yaptınız ama burayı tanıtmamız için organizasyon almamız lazım." En erken alabileceğimiz de Balkan Şampiyonası'ydı. Kore'deki Dünya Kayak Kongresi'nde aday olduk, Allah'a şükür aday olduğumuz her şeyi aldığımız gibi bu şampiyonayı da aldık. Genel Müdürlüğümüzün emriyle, yarış ekipmanlarını alma kararı aldık. İhaleye çıktık. Dünyanın en şeffaf ihalelerini yapan kişileriz. Sözleşmede, "mallar gümrüğe geldikçe, mal karşılığında ödeme yapılır." Hakkımda bir tane açılmış dava yoktur. Sadece savcılıkta inceleme yapılan tek konu budur. Gerekli belgelerimizi verdik, savcılık araştırmasını sürdürüyor. Gümrük Varış İhbarı'nı sizlere gösteriyorum.  Yani mallar gümrüğe gelince 650 bin Tl ödeme yapmışız. Sözleşmeye uygun hareket etmişiz. Böyle bir şeyi ben nasıl yaparım? Böyle bir şey olabilir mi arkadaş! Bu kadar mı olur! Bir sürü evrak var da, iş hukuka intikal ettiği için bunları paylaşamıyorum. 
"DELEGE İTHAL BİRİNİ, ÜSLUPSUZ BİRİNİ İSTEMİYOR"
Niye insanlar imza toplanmasından rahatsız olur. Kanunen insanlara verilmiş bir hak değil mi? Son zamanlarda öyle bir karıştılar ki, istifalar faln. Artık camia çok üzerimize gelmeye başladı. Bu yönetimden memnun olmadıklarını, olağanüstü genel kurula gitmek istediklerini söylediler. "Beni rahat bırakın, işim gücüm" derken, çok ısrar olunca, "O halde imzaları toplayın, sonrasına bakarız" dedik. Arkadaşlarımızda imzaları topluyorlar. Bizim camiamız çok seçkin bir camia. Bizim camiamız, sadece geçmişi karalamaya yönelik konuşan bir başkanı kabul etmiyor. Dışarıdan gelen ithal bir başkanı kabul etmiyor. Diyor ki, "Özer Bey yanındakilere dikkat etsinler" Yahu sen kendi yanındakilere bak. Benim yanımdaki çürükler, çıktı senin yanına geldi. Benim yanımdakiler aslan! Kimsenin kimseye had bildirme hakkı yok. Ne demek had bildirmek ya. Bu kadar tehditvari konuşmak, Erzurumluluğumla bile dalga geçmek, böyle bir şey nasıl olur! Had bilmekse, sen kendine bak. Hakaret ediyorsun, tehdit ediyorsun, alıştılar ya tehdit etmeye. Seçimi de tehdit ederek kazandı ya. Erzurum'a ayar vermeye çalışıyor ama daha Erzurum'u tanımamış. Bu memleket öyle bir ayar verir ki, nereden geldiğini şaşırır. Hadsizliğin ötesinden çapsızlık ya! Hem kayağı bilmeyeceksin, hem ne olmuş bilmeyeceksin, hem de haddini bilmeyeceksin! 

Etiketler : ayık
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.