EKONOMİ Haber Girişi : 18 Nisan 2009 00:23

Aydın?da 'Kutlu Doğum Kermesi' düzenlendi

Aydın?da 'Kutlu Doğum Kermesi' düzenlendi
 Aydın İstasyon Meydanı'nda Diyanet Vakfı İl Temsilciliği ve Kur'an Kursları tarafından 'Kutlu Doğum Kermesi' düzenlendi.

Düzenlenen kermese Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Bazı Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 

 
Konu ile ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Diyanet Vakfı İl Temsilciliği'nde Görevli Mehmet Çolak: ?Diyanet İşleri Başkanlığı'nca her yıl 14 -20 Nisan tarihleri arasında 'Kutlu Doğum Haftası' kutlanmaktadır. İlimizde de 2009 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri içinde Kur'an kurslarımızın hazırlamış olduğu 'Kutlu Doğum Kermesi' adı altında bir kermesimiz bu meydanımızda oluyor. Yarın ve yarından sonra da etkinliklerimiz devam edecektir. Kermesteki amacımız, kermes yaparak Kur'an kurslarımızın bazı ihtiyaçlarını karşılamak, Dini hizmetlere katkıda bulunmanın dışında sosyal bir etkinlik olmasıdır. Ayrıca kermesimizin bitişiğinde Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın oluşturduğu yayın standı da bulunmaktadır. Burada da yüce dinimizin ahlâk esasları ile ilgili her yaş grubu insanımıza hitap eden bir takım eserlerimiz bu standlarda bulunmaktadır. Kutlu Doğum Haftası'nın ilimize, ülkemize, İslam Alemine, insanlığa hayır getirmesini diliyoruz? dedi.