EKONOMİ Haber Girişi : 10 Mayıs 2016 12:03

AYDEMİR'DEN OSB İSTİŞARESİ

AYDEMİR'DEN OSB İSTİŞARESİ
AYDEMİR'DEN GES AÇILIMINA DESTEK
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın öngördüğü Güneş Tarlaları Projesi'nin, enerji üretiminde yeni bir vizyon oluşturacağı ve ufuk açacağını kaydederek, 'Proje ülkemizde olduğu gibi, GES proje merkezleri arasına girmeye aday Erzurum'da da yenilenebilir enerji yatırımları konusunda bir milat olacaktır.' dedi. 
AYDEMİR SANAYİCİLERLE İSTİŞARE ETTİ
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 1'inci Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek Başkan Zafer Ergüney ve yönetim kurulu üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu. Yenilenebilir Enerji Yatırımları konusunun istişare edildiği ziyarette, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın Güneş Tarlaları ile ilgili açıklaması değerlendirilerek, Erzurum'un bu konuda optimal kuruluş yeri olma özelliği taşıdığı, buna ilişkin yatırımların Erzurum'da da gerçekleşmesi noktasında kamuoyu oluşturularak, ortak aklın işletilmesi esasında duruldu.
GÜNEŞ ENERJİSİ VE ERZURUM
Erzurum'un güneş enerjisi elde etme ve verimliliği bakımından Türkiye'nin en cazip ili durumunda bulunduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ''Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları' formatında ilin ciddi bir potansiyel barındırdığını, Güneş Enerji Santrallerinin kurulması odağında cazip imkanlara sahip bulunduğunu belirtti.
YENİLENEBİLİR ENERJİ NOKTASINDA ERZURUM POTANSİYELİ
Yenilenebilir enerji alanlarının sanayi OSB'leri gibi yatırımcının tesis yapmasına hazır altyapıya sahip olacağını bildiren Milletvekili Aydemir, Erzurum'un Güneş Enerjisi Sistemi Kaynak Alanları içinde değerlendirilmesi ve yer alması konusunda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı nezdinde girişim ve talepte bulunacaklarını açıkladı.
YATIRIMCILARIMIZ HAZIR OLSUN
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın projenin uygulanması konusunda ciddi bir hassasiyet ve titizlik sergilediği, Erzurum'a da özel bir yaklaşımı bulunduğunu ifade eden Milletvekili İbrahim Aydemir, 'Önemli olan, böyle bir alan ihdası durumunda yatırımcılarımızın hazır olmasıdır. 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanımız Zafer Ergüney ve yönetim kurulu üyelerinin bu konudaki duyarlılıklarını paylaşıyoruz. Bu projeyi, Yenilenebilir Enerji Üretimi konusunda çağdaş bir açılım olarak değerlendiriyoruz. Erzurum kaynak, imkan ve güneş enerjisi üretim değerleri bakımından sayın bakanımızın 'Güneş Tarlaları' olarak adlandırdığı proje için en uygun olan alanların başındadır. " yorumunu yaptı.
GES VURGUSU
Erzurum'un GES bazında fonksiyonel bir il olma özelliğine vurgu yapan Milletvekili Aydemir, 'İnşallah ilimizin 'Yenilenebilir Enerji Kaynak Alan'ı olma müjdesini alacak ve bunu il ekonomisi adına sevinçle paylaşacağız.' ifadesini kullandı. Milletvekili Aydemir, OSB Yöneticileriyle, kendi öngördüğü Organize Tarımsal Sanayi projesini de paylaşarak, girişimci ve yatırımcıların bu alandaki beklentilerini ele aldı.
Etiketler : osb erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.