SPOR Haber Girişi : 31 Ekim 2013 16:07

ATLETİZMİN YOL HARİTASI BELİRLENECEK

ATLETİZMİN YOL HARİTASI BELİRLENECEK

Geçtiğimiz ay yapılan Atletizm Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nda Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığına seçilen Fatih Çintimar, Türk atletizminin rotasının 01-02 ve 03 Kasım 2013 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak olan Atletizm Şurası’nda belirleneceğini söyledi. 
Çiçeği burnunda federasyon başkanı Çintimar, “Hafta sonu yapacağımız şuraya büyük önem veriyoruz. Bu şurada yol haritamız ve rotamız belli olacak. Atletizme gönül vermiş olan insanları bir masada toplayıp, 7’den 70’e bütün insanları dinleyip, bunları bir rapor haline getireceğiz ve bu rapor doğrultusunda sporların anası olan Atletizmi dünya standartlarına ulaştıracağız” diye konuştu.
2020 HAREKATI UFKUMUZU AÇTI
Türkiye’nin 2020 Yaz Olimpiyatları’nı finalde Tokyo’ya kaybettiğini belirten Çintimar, “Aslında 2020 harekatı ülke olarak sporun bir ülke için ne kadar önemli bir mesele olduğunu gördük. Başbakanımız, hükümetimiz ile Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç, spora büyük önem veriyor. Bizde federasyon olarak bu tempoya ayak uydurup, ülkemizin atletizmini tüm branşlarıyla layık olduğu yere getireceğimize inanıyorum” dedi
2016 VE 2020 İÇİN MASTER PLAN
Hafta sonu yapılacak olan Atletizm Şurası’nda 2016 Rio ve 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları içinde master planlar yapacaklarına işaret eden Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, “Atlezim federasyonu yönetimi olarak iş başına geldik. Hafta sonu yapılacak olan şuradan sonra da bütün kurullar belli olacak. Kurulların belli olmasından sonra Türkiye’de atletizme hizmet verecek olan isimler, kolları sıvayacak ve çalışmalara başlayacak. Biz ülke olarak 2016 ve 2020 olimpiyatları için master plan yapacağız, ancak uluslar arası arenada yapılacak olan şampiyonalarda da en iyisini yapmak için uğraş vereceğiz” diye konuştu.