EĞİTİM Haber Girişi : 14 Haziran 2017 14:38

Atatürk Üniversitesinde bir ilk

Atatürk Üniversitesinde bir ilk
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve yönetimi, üniversite öğrencileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.
Üniversite Rektörlüğü tarafından ilk kez açılan ve Ramazan ayının ilk gününden beri öğrencilere hizmet veren Atatürk üniversitesi İftar Çadırı, dönemin en kalabalık günlerinden birini yaşadı.
Rektörlük binası arkasında kurulan iftar çadırını ziyaret eden Rektör Çomaklı, öğrencilerle yemek sırasına girerek birlikte iftar yaptı.
Yaklaşık 3 bin öğrencinin katıldığı iftar yemeği öncesi Çomaklı, öğrencilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi.
Atatürk Üniversitesinin İftar Çadırı uygulamasından memnun olduklarını ifade eden öğrenciler, ikram edilen yemekleri de gayet lezzetli bulduklarını vurguladılar. Kendilerini düşünerek bu uygulamayı hayata ilk kez geçiren Rektör Çomaklı'ya teşekkür eden gençler, Çomaklı ile aynı sofrada bulunmaktan memnuniyet duyduklarını söylediler.
Ramazan Ayı'nın başta İslam âlemi ve Türk dünyası olmak üzere bütün insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini dileyen Rektör Çomaklı, iftar yemeği verilmesi hususunda katkıları bulunan Tanoğlu Et ve Gıda Şirketine de teşekkür etti.
Gençlerimizin, değerlerimizin ve bilimin ışığında, kendine güvenen ve ülkesine büyük katkı sağlayan bireyler olarak yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Çomaklı, sadece derste ya da kampüste değil; bu tür etkinliklerle de öğrencilerle bir araya gelmeye özen gösterdiklerini ifade ederek, öğrencilerin sorunlarına çözüm odaklı yaklaştıklarını söyledi.
Gerek İslam Coğrafyasında Ve Gerekse Bütün Dünyada Barış Ortamının Hâkim Olması En Büyük Temennimizdir
Rektör Çomaklı: "Üniversitemizde eğitim gören tüm öğrencilerimizin dünya ile yarışan gençler olmasını istiyoruz. Bu sebeple üniversitemizin sahip olduğu imkânlar, çağdaş şeffaf biçimde ve hoşgörü çerçevesinde öğrencilerimize sunuluyor. Bu yaklaşımı benimseyen bir yönetim olarak sizleri iftar çadırımızda ağırlamak ve enerjinize ortak olmaktan çok mutluyum. Gerek İslam coğrafyasında ve gerekse bütün dünyada barış ortamının hâkim olması en büyük temennimizdir. Hepimiz İslam dünyasında oynanan oyunlara karşı dikkatli olmak zorundayız. Özellikle siz gençlere bu konuda çok iş düşüyor.
Değişen dünya şartlarına göre eğitimin değişmesi, bilginin artan önemi, ülkemizin ileri vizyon ve hedefleri doğrultusunda öğrencilerimizin de vizyon belirleyerek hedeflerini güncellemeleri ve bu konuda görev ve sorumluluk alacak çalışmalar yapmaları, projeler üretmeleri hususu çok önemlidir" dedi.(iha)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.