GÜNDEM Haber Girişi : 23 Aralık 2017 10:50

Atatürk Üniversitesi'nden Kudüs programı

Atatürk Üniversitesi'nden Kudüs programı
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 'Kutsal Emanet Kudüs' programı düzenlendi.
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 'Kutsal Emanet Kudüs' programı düzenlendi. 
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen programa, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Bolaşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kuralbay Menlibayev, Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Güvenli, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto eden vatandaşlar, Atatürk Üniversitesi'nin düzenlediği programa akın etti. Kudüs programlarının en etkililerinden biri olan 'Kutsal Emanet Kudüs' programında konuklar duygulu anlar yaşadı.
Mehmet Ercan'ın sunumu ve Sefa Taşkesenlioğlu'nun Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan program, Kum Sanatçısı Tarkan Köylü'nün gösterisiyle devam etti.
Mirasımız Derneği Başkanı Muhammet Demirci'nin konferansıyla devam eden programda Demirci, Kudüs'ün tarih boyunca geçirdiği evreleri anlatarak, Müslümanlar için öneminden bahsetti. Kudüs'le ilgili yaşanmış hadiselerden de bahseden Demirci, Kudüs'ün tek sahibinin Müslümanlar olduğunu söyledi. Rektör Çomaklı, konferansın ardından Muhammet Demirci'ye plaket takdim etti.
'Kutsal Emanet Kudüs' programının son bölümde ise sahneye, Radyocu ve Müzisyen Eşref Ziya Terzi çıktı. Seslendirdiği ilahilerde Kudüs'ün manevi havasını salonda estiren Eşref Ziya, Filistinli bir aile ile ilahi okuyarak konuklara eşsiz bir dinleti sundu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.