GÜNDEM Haber Girişi : 08 Aralık 2017 16:58

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı Filistin'de

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı Filistin'de
Al Qasimi Üniversitesinin misafiri olan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı burada incelemelerde bulundu. Daha sonra Al Qasimi Üniversitesi Rektörü Bashar Saad ile bir araya gelen Çomaklı, karşılıklı işbirliği anlaşması imzaladı.
Al Qasimi Üniversitesinin misafiri olan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı burada incelemelerde bulundu. Daha sonra Al Qasimi Üniversitesi Rektörü Bashar Saad ile bir araya gelen Çomaklı, karşılıklı işbirliği anlaşması imzaladı. 
Rektör Bashar Saad: "Türkiye'nin Dostluğu Bizim İçin Büyük Önem Arz Ediyor"
Al Qasimi Üniversitesinin bölgesi için büyük bir sorumluluğa sahip olduğunu belirten Rektör Bashar Saad: "Düşünce, fikir ve diyalog anlayışıyla birlikte yaşamı anlamak ve değişimi kolaylaştırmak için kapıyı öğrencilerimize açıyoruz. Bilgi ve deneyim ile halkımıza duyduğumuz bu derin inanç, farkı netleştiren ve bizi diğerlerinden ayıran en önemli unsurdur. Öğrencilerimize hem yeni ufuklar açmak hem de o kültürleri tanımaları adına değişim programları uyguluyoruz. Bu noktada Türkiye'nin dostluğu bizim için büyük önem arz ediyor. Birçok Filistinli öğrenci, Türkiye'de eğitim görüyor, çalışıyor ve ailesine destek oluyor. Bugün de Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın ziyareti ile Türkiye'nin dostluğunu bir kez daha hissetmiş olduk. Çeşitli konularda işbirliği yaptık. Kendisine ziyareti ve desteğinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Görüşmelerin ardından Rektör Çomaklı dostluğun nişanesi olarak, Al Qasimi Üniversitesi Rektörü Bashar Saad'a çeşitli hediyeler takdim etti.
Sabeeh Al-Masri: "Bu Ziyaret Türkiye'nin Yanımızda Olduğunu Bizlere Bir Kez Daha Göstermiştir"
Çomaklı, ziyaretinin ikinci gününde ise An Najah Ulusal Üniversitesini ziyaret etti. Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden An Najah Ulusal Üniversitesi Başkanı Sabeeh Al-Masri: "Üniversite olarak kaliteli lisans ve lisansüstü eğitim sağlamayı ve bilimsel araştırmalarda ülkemiz için öncü üniversite olmayı amaçlıyoruz. An-Najah, öğrencilerini ve üniversite çalışanlarını liderlik rolleri üstlenmeye ve topluma hizmet etmeye teşvik ederek kalkınmak için temel oluşturma gayreti içerisindedir. Ne kadar olumsuzlukla karşılaşırsak karşılaşalım ilimden ve doğru yoldan ayrılmadığımız müddetçe nihai sonuç bizim için daima aydınlık olacaktır. Ülkemiz üzerinde oyunların oynandığı bu zor günlerde bizi yalnız bırakmayan ve ziyaretleri ile Türkiye'nin yanımızda olduğunu bizlere bir kez daha gösteren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'ya teşekkür ediyor, en kısa sürede tekrar bir araya gelmeyi ümit ediyorum" şeklinde konuştu.
Rektör Çomaklı: "Kültürel Ve Akademik Alanlarda Fikir Alışverişlerinde Bulunduk"
Ziyatlerinin ardından bir değerlendirme yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: "Türkiye'de ve uluslararası alanda araştırmacıların, alanla ilgili bilimsel çalımalar yapmalarına aracı olmak, Filistin hakkında disiplin içi ve disiplinler arası çalışmaların yapılmasını teşvik etmek, üniversitelerde ön lisans ve lisansüstü programlar açılmasını sağlamak, İlgili kurum ve kuruluşlarla anlaşmalar yapıp ortak programlar ve projeler yapmak, kültürel ve akademik alanlarda fikir alışverişlerinde bulunmak için Filistin'e geldik. Ziyaretimiz oldukça verimli geçti. Buradaki üniversitelerle karşılıklı olarak güzel bir diyalog kurduk. Aramızdaki bağ daha da kuvvetlendi. Bundan sonraki süreçte de yine görüşmelerimiz devam edecektir" dedi.
"Kudüs, Bize Peygamberimizin Müjdesi Ve Emanetidir"
Büyük medeniyetlerin izini barındıran, melikler, sultanlar, âlimler ve nice sanatçının adının taşına toprağına kazındığı Kudüs'ün, kadim medeniyetlere yüzyıllar boyunca ev sahipliği yaptığını belirten Rektör Çomaklı sözlerine şöyle devam etti: "Müslümanlığın ilk kıblesi ve Sevgili Peygamberimizin (SAV) Miraç'a yükseldiği şehir olan Kudüs, bizler için son derece önemli ve kutsaldır. Bugün üzerinde kirli planların yapıldığı bir şehir haline getirilen Kudüs ile ilgili son zamanlarda yaşanan gelişmeler 'Dünya Barışı' noktasında bizi endişeye sevk etmiş, Birleşmiş Milletler kararının aksi yönünde kullanılan tercih, tüm İslam âlemine olduğu gibi Türk halkına da rahatsızlık vermiştir. Miraç'ın ilk basamağı olan Mescid-i Aksa'yı bünyesinde barındıran Kudüs'e yönelik tahrik edici adımları atanları şiddetle kınıyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.