ERZURUM Haber Girişi : 12 Şubat 2014 15:54

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KALKINDIRMA VAKFI AYDIN DOĞAN ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU BAŞARIYA DOYMUYOR

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KALKINDIRMA VAKFI AYDIN DOĞAN ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU BAŞARIYA DOYMUYOR

Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Aydın Doğan Özel İlköğretim Okulu, çeşitli alanlarda kazandığı başarılarla kendinden söz ettiriyor. Okul öğrencileri, satranç, eskrim ve Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı’nda çeşitli dereceler elde ederek okulun başarısına katkıda bulunuyorlar. 
Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Aydın Doğan Özel İlköğretim Okulu müdürü Hasan Soylu, misyonlarının, geleceğin bilim adamlarını ve sporcularını yetiştirmek olduğunu belirterek, Aydın Doğan Özel İlköğretim Okulu’nun sadece Erzurum’da değil Türkiye’de bir marka olmaya çalışan bir okul olduğunu söyledi. Soylu: “Çocuk eğitimi dünyanın en ciddi işi. Evlatlarımızı geleceğe hazırlarken, hem zihinsel hem bedensel gelişimlerini göz önüne alarak bu alanların tamamında özgüven duygusun da içinde olduğu bir eğitim veriyoruz. Bizlere bu fırsatları veren Atatürk Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hikmet Koçak’a, Aydın Doğan Vakfı’na ve kurucusu Sayın Aydın Doğan’a ve vizyonu ile bizi cesaretlendiren Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Genel Müdürü Sayın Selami Didim’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı’nda tüm soruları doğru cevaplandırarak önemli bir başarı elde eden Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Aydın Doğan Özel İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Duygu Elif Bayram, kazandığı bu başarıyı çok çalışmaya değil, istikrarlı ve düzenli çalışmaya borçlu olduğunu belirterek, kendisine destek olan herkese teşekkür etti.
Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Aydın Doğan Özel İlköğretim Okulu beden eğitimi öğretmenlerinden Evren Kadanalı, Aydın Doğan Özel İlköğretim Okulu’nun sadece Erzurum’da değil Türkiye’de iddialı bir okul olduğunu söyleyerek, okulun başarıları hakkında bilgiler verdi.
Okulun 7. sınıf öğrencilerinden Emre Tarakçı, Eskrim dalında uluslar arası takım maçlarında üçüncülüğü, Türkiye şampiyonluğu ve Türkiye üçüncülüğü gibi derecelerinin olduğunu belirterek, Eskrim’e ablasının sayesinde başladığını söyledi.
Aydın Doğan Özel İlköğretim Okulu’nun diğer bir başarılı öğrencisi olan 7. sınıf öğrencisi Perçem İlke Akova ise Satranç dalında önemli bir başarı elde etti. Erzurum’da il birincisi olan Perçem İlke Akova, satrancı çok sevdiğini belirterek, bu başarıların kendisi için sadece bir başlangıç olduğunu ifade etti.