EĞİTİM Haber Girişi : 20 Eylül 2013 13:18

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİNİN YURT DIŞI AÇILIMI

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİNİN YURT DIŞI AÇILIMI

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında yabancı uyruklu öğrencilere eğitim hizmeti verecek. Azerbaycan’da 15 Eylül 2013 tarihinde gerçekleştirilen Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme Sınavı (YÖSS) sonucunda başarılı olanlar İşletme ya da Halkla İlişkiler ve Tanıtım lisans programları çerçevesinde eğitim hizmeti alacaklar. 
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı’na zengin program portföyü ve on binlerce öğrencisiyle giriyor. Bu yıl yabancı uyruklu öğrencilere de eğitim hizmeti verecek olan Fakülte, 15 Eylül 2013 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme Sınavı (YÖSS) düzenledi. İşletme ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım lisans programlarına yerleştirilmek üzere yapılan sınava katılıp başarılı olan adayların ders kayıt işlemleri başlayacak.
Bu yıl ilk mezunlarını veren ve yeni dönemde 21 program çerçevesinde eğitim hizmeti sunacak olan Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında yabancı öğrencilere de eğitim hizmeti sunacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederken sözlerine şu şekilde devam etti: “Her geçen yıl verdiğimiz eğitim hizmetinde niteliksel ve niceliksel olarak gelişim göstermenin onurunu yaşıyoruz. Ülkeler arasında eğitim amaçlı işbirlikleri kurmak, hem ulusların kaynaşması, dostlukların pekişmesi hem de kültürlerarası etkileşim açısından vazgeçilmez öneme sahip. Biz de bu yıl iki lisans programımız çerçevesinde yabancı uyruklu öğrencileri bünyemize dahil etmeyi amaçlıyoruz. Bu bağlamda 15 Eylül 2013 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirdiğimiz Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme Sınavı ile öğrenci kaydı alacağız. Bu sınavı önümüzdeki dönemde çok sayıda ülkede gerçekleştirerek yabancı uyruklu öğrencilere mevcut programlarımız çerçevesinde daha kapsamlı eğitim hizmeti sunmayı planlıyoruz.”