GÜNDEM Haber Girişi : 22 Nisan 2014 14:20

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ, 3. RİZE ÜNİVERSİTE TANITIM FUARINDA ÖĞRENCİ ADAYLARIYLA BULUŞTU

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ, 3. RİZE ÜNİVERSİTE TANITIM FUARINDA ÖĞRENCİ ADAYLARIYLA BULUŞTU

 Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 3. Rize Üniversite Tanıtım Fuarı’nda yoğun ilgi gördü. Rize’de düzenlenen fuarı ziyaret edenler, Fakültenin programları, eğitim süreçleri ve sınavlar hakkında bilgilendirildi. 
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF), 3.sü düzenlenen Rize Üniversite Tanıtım Fuarı’na katıldı. Rize Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğinde, çok sayıda devlet ve vakıf üniversitesinin katılımıyla Ali Metin Kazancı Lisesi’nde organize edilen fuarı, ağırlıklı olarak Rize ili ve çevre iller genelinde lise son sınıf öğrencileriyle, üniversite sınavına hazırlık amacıyla dershaneye devam eden öğrenciler ziyaret etti. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi standının yoğun ilgi gördüğü etkinlikte, ziyaretçilere Fakültenin programları, eğitim hizmetleri ve sınav sürecine ilişkin detaylı bilgi ve tanıtım materyalleri sunuldu.
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, yüksek öğretim kurumlarının ve bölümlerinin öğrenci adaylarınca bilinçli olarak tercih edilmesinde bu tür fuarların düzenlenmesinin önemine dikkat çekerken; fuara ilişkin olarak şu değerlendirmede bulundu; “Gelenekselleşen bu fuar, ülkemizde eğitim-öğretim hizmeti veren üniversiteler ile öğrenci adaylarının bir araya gelmesini sağlayan önemli bir organizasyon. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi olarak bizler de bu tür organizasyonlarda öğrenci adaylarımız ile buluşma fırsatı buluyoruz. 2014 yılında ÖSYM tarafından yapılan YGS sınavı puan türlerinden herhangi birinden 140 ve üzerinde puan alan öğrenci adayları Fakültemiz programlarını tercih edebileceklerdir.”