ERZURUM Haber Girişi : 22 Mart 2017 11:12

ASP İl Müdürü İlbaş'tan "Yaşlılar Haftası" mesajı

ASP İl Müdürü İlbaş'tan
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, yaşlılar haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
İlbaş, Dünya Yaşlılar Günü ve Yaşlılar Haftası 18-24 Mart tarihleri arasında kutlandığını anımsatarak, şunları ifade etti "Yaşlıların geniş ufukları, tecrübeyle kesinlik kazanmış bilgi ve birikimleri, her zaman yararlanmamız gereken, geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan birer kaynaktır. Toplumsal ve insani duyarlılık, yardımlaşma ve dayanışma duygularıyla yaşlılarımıza sahip çıkmak, sorunlarına çözüm üretmek, toplumumuzun birbirine kenetlenmesini sağlamak bizleri millet olarak gelecekte daha da güçlü kılacaktır. Toplumsal yaşamın her alanında önemli hizmetlerde bulunmuş ve görevi kendilerinden sonra gelenlere devretmiş yaşlılarımız, hayatın bu aşamasında daha hassas ve ilgiye muhtaçtır. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Yaşlılarımız ise geçmiş ile günümüz arasında köprü kuran, gelenek ve göreneklerimizi, kültürümüzü, milli ve manevi değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli hazinemizdir."
Yaşlılığın , hayatın kaçınılmaz bir gerçeği olduğunu belirten İlbaş, şunları kaydetti:
''Yaşlılık dönemi herkes tarafından saygı ve itibar görmenin arzu edildiği, minnet ve şükran duygularının en üst seviyede beklendiği hassas bir evredir. Onların toplumla bütünleşmelerini ve yaşama bağlı kalmalarını sağlamak, ömrünün büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş bu insanlara, şükran ifadesi olacaktır. Millet olarak ne mutlu bize ki, yaşlılarımızı bir lütuf olarak gören, onlara ihtimamla ve sevgiyle yaklaşmamızı sağlayan bir kültüre sahibiz. Tarihin her döneminde Milletimiz yaşlısına gereken ehemmiyeti vermiştir. Bu gerçek Milletimizin en önemli töresi, vazgeçilmez geleneğidir. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak görevi de bizlere düşmektedir. Unutmamalıyız ki, kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımız da bizim için o kadar önemlidir."
İlbaş, mesajına şöyle devam etti:
"Bizler yaşlılarımıza bakım ve barınma hizmetleri sunmanın yanında onların bilgi ve birikimlerinden de faydalanmak istiyoruz. Bu kapsamda müdürlüğümüz tarafından aktif yaşlanma ve nesiller arası dayanışma projeleri çalışmalarımız devam etmektedir. Bereket büyüklerimizin yanındadır. Hz. Muhammet (SAV) bir hadisinde Bir genç yaşlılığından dolayı bir ihtiyara saygı gösterirse, Allah da ona ihtiyarlığında hizmet edecek kimseler yaratır. Şeklinde buyurmaktadır. Yaşlılarımıza, hayatları boyunca saygı göstermek, onlar için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak hepimizin öncelikli görevleri arasındadır. Unutmayalım ki bir gün herkes yaşlanacaktır. Yaşlılarımıza gösterdiğimiz sevgi, saygı ve hoşgörü, onlara olan minnet borcumuzun temelini oluşturmalıdır. Zira yaşlılarına, sevgi ve saygıda kusur eden ve onlara sahip çıkmayan toplumların geleceğinin aydınlık olmayacağı inancındayım. Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, ellerinden öperek, minnet ve şükran duygularımla, yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, saygılar sunuyorum"
Etiketler : asp
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.