GÜNDEM Haber Girişi : 16 Şubat 2018 14:15

Aşkale’de madde bağımlılığı konferansı

Aşkale’de madde bağımlılığı konferansı
Erzurum’un Aşkale İlçesi’nde Aile Eğitimi Programı kapsamında Madde bağımlılığı konulu konferans düzenlendi.
Erzurum’un Aşkale İlçesi’nde Aile Eğitimi Programı kapsamında Madde bağımlılığı konulu konferans düzenlendi. 
İlçe Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa, İlçe Emniyet Müdür Vekili Osman Sakçı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Semih Karakaş, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mücahit Artuç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Aziziye Sosyal Hizmetler Müdürü Gül Genç, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Konferansta Aziziye Sosyal Hizmetler personelleri Arif Aslan ve Özlem Nezor'un sunumları ile Madde Bağımlılığı, belirtileri ve önlemleri hakkında sunumlar yapıldı.
Arif Aslan, konuşmasında, “Bağımlılığı tehlikeli kullanımdan ayırmak gerekir. Tehlikeli kullanım, madde kullanımının kişinin kendine hayatına ve çevresine zarar vermesidir. Bunlar içinde çeşitli zararlar sayılabilir. Madde kullanımına bağlı olarak kişi işine gitmez, okula devam etmez, işinde başarısızlıklar ortaya çıkar, ailesini ve çocuklarını ihmal eder ya da bedeninde fiziksel bozulmalar olur. Madde kullanımı nedeni ile tartışma, kavga gibi yineleyen kişilerarası ve toplumsal sorunlar, madde taşımak ve bulundurmak ya da madde etkisi ile gelişen davranış bozuklukları dolayısıyla yasal sorunlar ortaya çıkabilir. Bağımlılık bir süreç içinde gelişir. Kişi önce maddeyi dener. Ardından düzenli kullanmaya başlar. Onunda kişide bağımlılık gelişir. Bu nedenle her madde kullanan kişiyi bağımlı olarak adlandırmak yanlış olacaktır. Bağımlıların büyük çoğunluğu kontrol edebileceği inancı ile madde kullanmaya başlar. Hiçbir zaman bağımlı olabileceğini düşünmez. Amaç ara sıra kullanmaktır. Ancak sonuçta kişi bağımlı hale gelir. Çünkü, bağımlılık madde kullanımının kaçınılmaz sonucudur. Kişi bağımlı olduğunun farkına varamaz. Hayatta her nesne bağımlılığa yol açabilir. İnsan herhangi bir maddeye bağımlı hale gelebilir. Herşeyin bağımlılık riski vardır. Ancak bazı maddelerin bağımlılık potansiyeli daha yüksektir. İşte bu bağımlılık potansiyeli yüksek olan maddelere insanlar daha kolay ve sık olarak bağımlı olmaktadır. Kişi madde kullanmaya başladıktan ne kadar sonra bağımlılık gelişeceğine ilişkin yeterli veri elimizde yoktur. Bağımlılık gelişme riski kullanılan madde cinsine, maddenin saflığına, kullanılan kişinin fiziksel ve ruhsal yapısına göre değişir. İnsan bir kez bağımlı oldu mu artık bir daha tam olarak bu bağımlılıktan kurtulamaz.” diye konuştu.
Sunum sonrası bağımlılık konusu ile ilgili film ve slayt gösterimi yapıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.