DÜNYA Haber Girişi : 24 Aralık 2018 15:56

Aşiretler haritayı çizdi, Kürt, Türk, Arap aşiretleri evlerine geri dönecek

Aşiretler haritayı çizdi, Kürt, Türk, Arap aşiretleri evlerine geri dönecek
Aşiretler, ÖSO çatısı altında birleşen muhaliflere benzer şekilde “Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Meclisi Kongresi”ni kurdu.

SMDK Başkanı Abdurrahman Mustafa, “150 aşiret liderinin yer aldığı 400 kişilik toplantıda siyasi harita yeniden çizildi. Fırat’ın doğusu temizlenecek. Kürt, Türk, Arap aşiretleri evlerine geri dönecek” dedi.

Azez’de düzenlenen Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Meclisi Kongresi’nde Fırat’ın doğusu ve Münbiç’e yönelik operasyon sonrası siyasi haritaya son şekli verildi.

Teröristlerin Tel Abyad, Ayn el-Arab ve Haseke’den kaçmaya başladıklarını belirten Suriye Muhalif Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Başkanı Abdurrahman Mustafa, “Bölgeden sürülmüş Kürt, Türk ve Arap aşiretleri evlerine geri dönecek. Milyonlarca insandan oluşan aşiretler Fırat’ın doğusuna yerleşerek terör örgütünün geri gelmesini engelleyecek” dedi.

ÖRGÜT SAHİP ARIYOR

“ABD’nin Suriye’den çekilme kararı PKK’ya büyük darbe oldu. Terör örgütü şuan bir sahip arama derdinde. Kaçacak delik arıyorlar. Çok sayıda terörist sınır hattından güney kesimlere doğru kaçıyor. Terör örgütleri Fırat’ın doğusundaki aşiretlerin yapısını da zedelemişti. TSK ve ÖSO’nun ortaklaşa yapacağı harekât sonrası kontrol yeniden oranın sahipleri olan aşiretlere geçecek. Bunun için (Azez’de) aşiretler toplantısını gerçekleştirdik. Nasıl ki dağınık olan ÖSO askerleri ulusal ordu çatısında bir araya geldiyse dağınık olan aşiretler de ‘Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Meclisi Kongresi’ adıyla tek çatı altında toplandı.”

HIZLA KALKINACAK

“Birleşen aşiretler siyasi bir otorite oluşturdu. ‘150 aşiret liderinin yer aldığı 400 kişilik toplantıda alınan kararlar doğrultusunda siyasi harita yeniden çizildi. Fırat’ın doğusu temizlenecek. Daha sonra oraya bölgenin asıl sahipleri olan aşiretler yeniden yerleştirilecek. İç siyasette atılacak olan adımlar tek çatı altında belirlenecek. Bu sayede Türkiye’ye göç eden Suriyeli kardeşlerimiz hızlı bir şekilde evlerine geri dönerek kalıcı bir düzen kurulmuş olacak. Bölge hızla kalkınarak eski günlerine dönecek. 150 aşiretin lideri milyonlarca insanı kontrol ediyor. Bu süreçte Türkiye’nin eli çok güçlendi.”

(Yeni Şafak)

Etiketler : aşiret
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.