ERZURUM Haber Girişi : 17 Temmuz 2018 15:10

ARAS hamle üstüne hamle yapıyor

ARAS hamle üstüne hamle yapıyor
Elektrikte kayıp-kaçak yüzde 43'ten yüzde 23'e düştü...

Palandöken Gazetesi

Beş yıl önce özelleştirilen eski adıyla TEDAŞ, geçen süre içerisinde birbirinden çarpıcı hamleler yaptı. ARAS Elektrik adıyla hizmet sunan şirket, bölge genelinde beş yıl öncesine kadar yüzde 43 olan kaçak-kayıp oranını aldığı önlemler sayesinde yüzde 23'e kadar düşürdü. Erzurum kent merkezinde ise, bu oran yüzde 25'ten yüzde 15'e düştü.

Bir yanda kayıp-kaçağa karşı mücadele veren ARAS Elektrik diğer yanda da yeni yatırımlara imza atıyor ve teknolojiye önem veriyor. Şehir merkezinde elektrik şebekesi yüzde 90 oranında yeraltında. Bu sayede elektrik kesintileri önemli oranda azalırken bazen doğal şartlardan ötürü meydana gelen arızaya karşı da çok seri biçimde müdahale ediliyor.

OLUR TAHSİLATTA BİRİNCİ

Gazeteniz Palandöken'in dünkü misafirleri arasında ARAS yöneticileri de vardı. ARAS Elektrik İl Koordinatörü Hüseyin Öcal, Müşteri Teknik Hizmetler Müdürü Bünyamin Yıldırım ve Enerji Kayıpları Kontrol Müdürü Ömer Faruk Öller, başyazarımız Mehmet Şener'le görüştü.

ARAS'ın bölgede sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi veren şirket yöneticileri, Erzurum genelinde elektrik tahsilat oranının en yüksek olduğu ilçenin Olur olduğunu belirttiler. Olur'u, Uzundere ve Tortum'un takip ettiğini ifade eden İl Koordinatörü Hüseyin Öcal, kayıp-kaçakta yakaladıkları başarıyı tahsilatta da elde ettiklerini ifade etti. Erzurum'un güney bölgesinde bazı noktalarda oranın düşük olduğunu ancak bunun da zaman içinde ciddi biçimde gerilediğini kaydetti.

Etiketler : aras
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.