ERZURUM Haber Girişi : 10 Mart 2015 01:45

"Apaci atlar" artık vatandaşa da HiZMET VERECEK

Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesine vatandaşlar için yaptırılan modern kapalı manej önümüzdeki günlerde hizmete girecek.
Cem BAKIRCI (PALANDÖKEN) -ÖZEL

Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesine vatandaşlar için yaptırılan modern kapalı manej önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Engelli çocukların eğitiminin ardından şimdi vatandaşlar için 'apaci' atlar dört mevsimde vatandaşlara hizmet verecek.

400 ENGELLİ 
HAYATA TUTUNDU
Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesine kurulan Atlı Cafenin, 3 bine yakın engelli nüfusu bulunan Erzurum'daki engelli çocuklar için umut olduğunu söyledi. İlk kurulduğunda yalnızca 4 engelli çocuğun yararlandığı Atlı Cafe'nin bugün 400 çocuğa hizmet verdiğini belirten Başsavcı Çiçekli, Atlı Cafe sayesinde 400 engelli çocuğun hayata tutunmasının sağlandığını kaydetti.

DÖRT MEVSİM 
KULLANILABİLECEK "MANEJ"
Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ahmet Çiçekli, Atlı Kafe'nin Erzurum halkı için hizmet verdiğini ifade ederek,"Halkımızdan ve eğitim kurumlarından aldığımız tepkiler olumlu. Bedensel engelli ve otistik çocukların rehabilitasyonu amacıyla kurulan "Atlı Cafe" için "halfinger", "apaçi", "frizan", "midilli" ve "poni" ırkı 21 at alınmıştı. Engelli çocuklarımız hoşça vakit geçirsin, attan aldıkları enerji ve hareketler tedavilerine yardımcı olsun istiyoruz. Atlı Kafe'nin yanı sıra, doğa ile iç içe bulunan piknik alanımızın kapıları kurumlarımıza açıktır. Kapalı alanda yaptırdığımız 'manej'da ise 'apaçi' binici atlarına binerek günün stres ve yorgunluğunu atma imkanını bulabilecek.  Modern olarak yaptırdığımız 'manej' yılın dört mevsiminde vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Olası kazalara karşı  duvarlara önlem olarak koruyucu bariyer döşettirdik. Kış aylarında ise vatandaşlarımız yerleşke içerisinde atlı kızaklara binerek gezinti yapabilecekler. Erzurum halkına hayırlı olsun"
HSYK BAŞKANVEKİLİ YANDIRMAZ'DAN TEŞEKKÜR
Erzurum'a yaptığı ziyaret sırasında vatandaşlara açılacak olan kapalı 'manej'i gezerek bilgi alan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Metin Yandırmaz, binici 'apaci' atına bindi.  HSYK Başkanvekili Metin Yandırmaz, eğitmenlerin taktığı kask koruyucularının ardından binici atlarına bir süre binerek gezinti yaptı. At'a binmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Yandırmaz,"Halkımızın faydalanabileceği bu güzel projeyi hayata geçiren başta Cumhuriyet Başsavcımız Ahmet Çiçekli olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Etiketler : at
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.