POLİTİKA Haber Girişi : 30 Aralık 2014 07:42

Anatepe görevi devraldı

Anatepe görevi devraldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Teşkilatının 11’inci Olağan Genel Kurulunda yeni İl Başkanı olarak seçilen Ahmet Anatepe, MHP Eski Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya’dan görevi teslim aldı.Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Teşkilatının 11’inci Olağan Genel Kurulunda yeni İl Başkanı olarak seçilen Ahmet Anatepe, MHP Eski Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya’dan görevi teslim aldı. MHP Erzurum İl Başkanlığında düzenlenen devir teslim törenine yeni yönetim kurulu üyeleri ve diğer partililer katıldı. 

Geçen hafta sonu düzenlenen MHP Erzurum 11’inici Olağan Genel Kurulunda başkanlığa aday olmayan Zekayi Kaya, seçimi kazanan Ahmet Anatepe’ye görevini devretti. Seçimde MHP Erzurum İl Başkanlığına aday bir diğer isim olan Naim Karataş’a karşı delegelerin büyük bir kısmının oyunu alan Ahmet Anatepe devir teslim töreninde yaptığı konuşmada herkese eşit mesafede olacaklarını ve herkesi kucaklayacaklarını söyledi. Zekai Kaya’ya halı üstünde üç hilal, ay yıldız ve Kaya’nın resminin bulunduğu halı portre hediye eden Anatepe, Zekayi Kaya’ya yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür etti. Görevini en iyi şekilde yerine getireceğini belirten Anatepe, Allah ve Kuran yolundan hiçbir zaman ayrılmayacaklarını ifade etti. Yeni bir sayfa açtıklarını kaydeden Anatepe, MHP’nin Erzurum’da yaşadığı sıkıntıları bertaraf edeceklerini vurguladı. Partisinin fikirlerini halka duyurmak adına ve ülkücü hareketi başarıdan başarıya koşturmak düşüncesiyle İl Başkanı olduğunu belirten Anatepe, en kısa sürede seçim çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.

Törende konuşan eski Başkan Kaya, “Allah’ın izniyle bayrağımızı ve Kur’ânımız’ı kimseye kullandırtmadan, şerefimle ve onurumla bu görevi teslim ediyorum” dedi. Kaya, 6 yıl boyuncu üstlendiği görevi onurla, gururla ve severek yürüttüğünü belirtti. Görev süresi boyunca yanlışlıklara, hatalara, ihanete karşı boyun eğmediğini ifade eden Kaya, değerlerini ayaklar altına almaya çalışanlarla hep mücadele ettiğini belirtti. Bu mücadelenin sonunda bedel ödeme ihtimalinin asla gözünü korkutmadığını ve gereken bedeli de ödemekten çekinmediğini dile getiren Kaya, konuşmasının sonunda yeni Başkan Ahmet Anatepe’yi yeni görevi için kutladı.

Ahmet Anatepe başkanlığındaki 24 kişilik MHP Erzurum İl Yönetimi şu isimlerden oluştu: Gökhan Yılmaz, Bülent Yazıcı, Sinan Bayrak, Mahmut Budakın, Faruk Önder, Yunus Çobanoğlu, İsmail Yıldırım, Muharrem Akçay, Taner Turan, Lokman Gültekin, Ferhat Uçan, M. Musa Çakır, Engin Ağgön, Erdal Aydın, Ahmet Kurt, Serdar Turhan, Osman Aydın, Mustafa Köroğlu, Cüneyt Güneyin, Hanifi Kurubaş, Mikail Polat, Muzaffer Şahin, Erkan Çelebi, Ahmet Aktaş.