ERZURUM Haber Girişi : 26 Haziran 2016 23:44

Anadolu'nun zirvesinde parlayan yıldız Narman

Anadolu'nun zirvesinde parlayan yıldız Narman
2004 yılında devraldığı emaneti en yükseklere taşımak için gecesini gündüzüne katarak çalışan genç başkan Ahmet Yücel işleyen Narman İlçesi'ni adeta yeniden şekillendirdi.
12 sene önce AK Parti'den Belediye Başkanı seçilen Yücel Ahmet İşleyen unutulmaya ve çürümeye yüz tutan peri bacalarını gün yüzüne çıkararak  soyadı gibi yeniden işledi. Üç dönemdir Narman belediye başkanlığı görevini yürüten başarılı belediye başkanı Yücel Ahmet İşleyen' Erzurum'un kuzey ilçesi Narman'ı yaptığı hizmetlerle şaha kaldırdı.
Başarılı başkan Yücel döneminde; Narman denilince akla ilk gelen Peribacaları tüm dünyaya tanıtıldı, büyük ozan Sümmani yeniden yüreklerin bam teline dokundu,parkesiz ve asfaltsız köy mahalle kalmadı, ilçeye ekonomik katkı sağlayacak açık ceza evi, butik otel ve otogar gibi projeler hayata geçirildi.İlçeye yeni  belediye binası, 300 kişi kapasiteli öğrenci yurdu, 1983 depreminde yıkılmış ,  terk edilmiş ve hiç kimsenin girmediği bazı mahallerde bin konutluk kentsel dönüşüm projesi  gibi birçok projenin de yapım  aşaması devam ediyor

BUTİK OTEL VE OTOGAR 
Yerli ve yapancı turistlerin  günü birlik konaklayabilecekleri 45 kişi kapasiteli butik otel yapıldı.Erzurum şehir merkezinde bile olamayan eşine az rastlanır fitness salonu yapılarak 30 kişi istihdam edildi.Narman Peri Bacaları ve çevresi  restore edilerek dünya çapında bu eşsiz yerleri turizme kazandırıldı.Daha önce ilçenin  haritada yerini dahi bilmeyen yerli ve yabancı turistler  bu zenginliği görmek için Narman'a geliyor.Narman'ın en önemli sorunlarından biri olan  baraj inşaatına başlandı ve 200 milyon gibi bir rakama bitirilmesi hedefleniyor. İki yıldır baraj inşaatı devam ediyor. 

AÇIK CEZA EVİ 
İçerisinde besi  çiftlikleri, et entegre tesisleri ve süt üretim merkezleri  olan açık ceza evi Narman'a ekonomik bir katma değer sağlayacak.İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın desteği  ve Ceza ve Tevkif Evleri  Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Eser'in titiz çalışmaları neticesinde ilçeye ekonomik katkı sağlayacak ve Narman halkını zenginleştirecek bir proje hayata geçirildi.

MAHALLE OLAN KÖYLERE EN İYİ HİZMET  
Büyükşehir yasasıyla mahalle olarak   Narman Belediyesi'ne bağlanan  43 köye en kaliteli hizmetlersunuluyor.Büyükşehir Belediyesi'nin himayesi ve sorumluluğunda mahallerin yolları onarılarak tamamı asfaltlandı. 
ESKİ genel müdürlüğü tarafından yapılarak  kanalizasyonu ve alt yapı sorunu bitmiş mahallelerin, yollarını kaldırımlarını, parke taşlarını ve aydınlatma işlerini  yatıldı. İşleyen görev süremiz boyunca parkesi yapılmamış bir köyümüz mahallemiz kalmayacak dedi. 

BABA VASİYETİ KİREÇLİ DAĞI
Erzurum - Narman ulaşımını sağlayan  ve  Narman Tortum arasında 2 bin 400 rakımda bulunan, eğimleri oldukça fazla olan ve özellikle kış aylarında geçit vermeyen Kireçli Dağı'nda  otuz yıl şoförlük yapmış kendisine ve kardeşlerine "birgün belediye başkanı olmaları halinde  Kireçli Dağı'na tünel yapmalarını  nasihat eden babasının hayalini gerçekleştirmek için projeyi görevi süresi içerisinde hayata geçirmeyi hedefleyen Başkan İşleyen Efkan Ala'nın çabaları ve desteğiyle bu  hayali gerçekleştirmek istiyor.

BÜYÜK OZAN SÜMMANİ 
DÜNYAYA TANITILDI
Aşıklık geleneğinin   en önde gelen ozanlarından Aşık  Sümmani'nin tanıtılması için seminerler düzenlendi, konferanslar yapıldı.Başkan Yücel Ahmet İşleyen;  ben Sümmani'yi sadece  bir ozan olarak görmüyorum, o tasavvuf ehli Allah dostu biri. Biz Sümmani'nin tanıtılması adına konferanslar yaptık, seminerler düzenledik ancak bu yeterli değil.Bu gün inovasyon diye bir kavram var. Bunu Aşıklık geleneğine de uygulamamız gerekiyor. Sümmani beyitlerini daha farklı formlarda işlenmeli. Belki edebiyat ders kitaplarına girmesini başarmalıyız. Bu anlamda nefesimizin sonuna kadar gittiğimiz her yerde anlatacağız. İnşallah kendisinin söylediği gibi yazıldığı bir kenardan alıp orta yere getireceğiz .

TOKİ  İŞBİRLİĞİ İLE KENTSEL DÖNÜŞÜM 
Konut sıkıntısı bulunan ilçede TOKİ işbirliğiyle iki etap konut yapılarak ilçeye  beş yüz konut kazandırıldı.İlçede  açılmamış sokaklar  çok dar yollar genişletilerek  Narmanlılar için rahat ulaşım sağlandı. Başkan Yücel Ahmet İşleyen:  konut ihtiyacımız hala var ve bununla ilgili kentsel dönüşüm projemiz devam ediyor.   TOKİ konutları için yaptığımız yolun çok iddialı bir yol olduğunu düşünüyorum, belki bir çok ilçede olmayan kaldırımlarda yollarda engelli yolları yaptık, hem görme engelli hem de ortopedik engelli vatandaşlarımız için. Yollarımızı büyük ladin ağaçlarıyla süsledik, aydınlatmalarını yaptık. Bir açık hava müzesi oluşturmaya çalıştık ve kültür yolu projemizi gerçekleştirdik. Aşık Sümmani'nin heykelleri, ilçemizin kültürel değerlerinin yer aldığı bir yürüyüş yolu oluşturduk. Yaklaşık 2 km uzunluğunda standartları yüksek bir bisiklet yolu oluşturduk. İlçenin bir kültür merkezine ihtiyacı vardı,  300 kişilik bir konferans salonu, düğün salonu ve bir bölümde vitrinler oluşturduk ve hem Erzurum hem Narman kültürünü teşir ederek  gelecek nesillere aktarmayı planlıyoruz, dedi. 

BUZUN PERİLERİ'NİN BÜYÜK BAŞARISI 
Erzurum'un 5 bin nüfuslu Narman ilçesinde 4 yıl önce kurulan ve bölgede 'Buzun Perileri' olarak adlandırılan Narman Spor Kadın Buz Hokey Takımı, milyon dolarlık kulüpleri geride bırakıp büyük bir başarı öyküsüne imza atarak Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Kadınlar Ligi'nde şampiyon oldu. Perilerin başarısı ünlü sanatçı Gülben Engen'in de dikkati çekti. Ergen, kızların başarısını "Hokey Türkiye Şampiyonu kızların varlığından haberdar mısınız? Taşı sıkıp suyunu çıkartan bu kahraman kızlar" notuyla instagram hesabında paylaştı. 
Nisan ayında Narmanlı kızların başarısını sayfasına taşımak için Erzurum'a gelen ünlü sanatçı Gülben Ergen, Türkiye Bayan Hokey Şampiyonu takımla görüştü. Kızlarla röportaj yapan Gülben Ergen, şampiyon kızlarla öz çekim yapıp sosyal medyada paylaştı. Şampiyon kızlara övgüler yağdıran Ergen, "Hokey Türkiye Şampiyonu kızların varlığından haberdar mısınız? Taşı sıkıp suyunu çıkartan bu kahraman kızlar" notuyla instagram hesabında paylaştı.
Erzurum'da  insanlar  buzda ayakta duramazken çok kısa bir sürede bir ivme yakalandı, yabancı sporcular transfer edildi. Narmanspor Buz Hokeyi Takımı birinci yıl Türkiye üçüncüsü, ikinci yıl Türkiye ikincisi ve üçüncü yılda da Türkiye şampiyonu oldu. Bu sportif başarı Narman ilçesi'nin  adının duyulmasını sağladı.Danimarka basınında  Narman'la ilgili haberler yer aldı.Başkan İşleyen   Narman spor denilinde ismi en üst sıraya yazılacak olan Burhanettin Eser'dir. Biz belediye olarak çocuklarımızın yanında oluyoruz ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu yıl biz Avrupa şampiyonasına katılacaktık, Türkiye'yi Avrupa'da Narman Spor temsil edecekti, ama maalesef federasyon bu yıl Avrupa Şampiyonasına katılmadı. Bizim Avrupa'da derece alma hedefimiz var bunu da başaracağız inşallah, dedi.

Etiketler : narman
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.