EKONOMİ Haber Girişi : 18 Aralık 2008 18:34

Anadolu Yakası'nda 2 cami daha yakıldı

Anadolu Yakası'nda 2 cami daha yakıldı

Kadıköy'de meydana gelen ilk yangın Acıbadem Gömeç Sokak Ahmet Süt Sitesi içinde bulunan Ahmet Süt Camii'nde çıktı. Saat 15.30 sularında çıkan ilk yangın diğer yangınlar gibi yine imam odasında başladı. Yangına Kadıköy ve Üsküdar itfaiye ekipleri müdahale etti. Alevler büyümeden müdahale edilen yangın, yaklaşık 30 dakikalık bir çalışma neticesinde tamamen söndürüldü. Çıkış nedeni henüz bilinmeyen yangından sonra görgü tanığı bazı vatandaşlar, cami çevresinde gördüklerini iddia ettikleri şüpheliler hakkında polise bilgi verdi. Bir görgü tanığı da mahallede oyun oynayan çocukların yangın sonrası bir kişinin kaçarak uzaklaştığını söylediğini belirtti. Vatandaşların verdiği eşkal doğrultusunda telsizden anons yapan polis, büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği cami yangınının çıkış nedeniyle ilgili olarak geniş çaplı araştırma başlattı.

Anadolu yakasındaki günün ikinci yangını Pendik Dolayoba Dumlupınar Mahallesi'ndeki bir camide çıktı. Bülbül Sokak'ta bulunan Dolayoba Süleymaniye Camii'nde saat 17.30 sularında çıkan yangın kısa sürede söndürüldü. Yagın caminin giriş bölümündeki halıların tutuşturulması sonucu çıktı. Vatandaşların müdahalesi sayesinde yangın itfaiyenin müdahalesine gerek kalmadan söndürüldü. Polis Pendik'teki yangınla ilgili çalışmalarına başladı.

Kadıköy'deki Ahmet Süt Camii ile Pendik Dolayoba Süleymaniye Camii'nde çıkan yangınla birlikte İstanbul Anadolu yakasında yangın çıkan cami sayısı 1 haftada 11'e ulaşmış oldu.

 
Zaman