ASAYİŞ Haber Girişi : 25 Eylül 2013 09:39

Amca kızına tecavüze 11 yıl hapis

Amca kızına tecavüze 11 yıl hapis

Çat İlçesi’nde geçtiğimiz yıl amcasının kızı E.D.’yi (15) yazma ile ağzını bağladıktan sonra tecavüz ettiği iddiasıyla Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanan 17 yaşındaki M.F.D., 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. M.F.D., hakkında hazırlanan iddianamede, 23 Ağustos 2012’de Çat ilçesine bağlı Tuzlataşı köyünde meydana geldiği belirtilen olayın detayları yer aldı. Tecavüzün bir ihbar üzerine ortaya çıktığının belirtildiği iddianamede, amcasının oğlunun tecavüzüne uğradığını iddia eden E.D.’nin jandarmadaki ifadesine de yer verildi. 

 Jandarmaya ifade veren E.D., olaydan bir gün önce kendilerine ait atı köyün üst kısmına bağladığını ve sabah aynı yere gittiğinde bulamadığını belirterek, "Atı aramaya başladım. Köyün yukarı kısmında olduğunu gördüm ve oraya doğru tırmandım. Atın zinciri yere çakılmış haldeydi. Yerinden çıkarmak için eğildiğimde arkamdan biri geldi ve ellerimi bağlayarak yere düşürdü. Dönüp baktığımda bu kişinin amcamın oğlu olduğunu gördüm. M.F.D. yerden bir taş alarak ağzıma vurdu. Başımdaki yazmayı alarak ağzıma bağladı. Beni sürükleyerek atın bağlı olduğu yerin sağına doğru götürdü. Daha sonra bayılmışım gerisini hatırlamıyorum" dedi. 

Erzurum 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına M.F.D., "Ben E.’yi seviyorum, kendisi benden şikayetçi değil. Ailesi üzerinde baskı kuruyor. Bana komplo kurdular” iddiasında bulundu..

Mahkeme heyeti M.F.D.’yi “çocuğun cinsel istismarı” suçundan 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.