SPOR Haber Girişi : 09 Eylül 2013 11:53

Amatörler isyan etti!

Amatörler isyan etti!

Erzurum’da amatör futbol dünyası karıştı. Son on yıl içerisinde 38 kulübün ekonomik sorunlar nedeniyle kapanması, hakemlerin tutumları, gözlemcilerin maçlara gelmeden rapor tutmaları gibi birçok konuya tepki gösteren 5 takım, 8 takımlı U19 liginden çekilme kararı aldı. U19 ligini oynanamaz hale getiren eylemden sonuç alınamaması halinde protesto büyükler ligine sıçrayacak.

Dün oynanması gereken Demirspor-Ağırbakımspor maçı için sahaya çıkan futbolcular, yöneticilerin aldığı ligden çekilme kararı doğrultusunda ter idmanı yapıp, soyunma odasına gitti. Demirspor, Ağırbakımspor, TRT Spor, İl Özel İdaresi ve Palandöken Belediyespor’un desteklediği, Yolspor, Erzurum Büyükşehir Belediyespor ve Yakutiye Belediyespor ise destek vermediği eylemle ilgili basın açıklaması yapan Demirspor Kulübü 2. Başkanı Sebahattin Güzel, yaklaşık 1.5 yıldır sporun dostluk ve kardeşlik felsefesine aykırı olan, spor ahlakı ile bağdaşmayan tutum ve davranışlara bir tepki gösterme adına U19 liglerinden çekilme kararı aldıklarını açıkladı. 

Erzurum’da 10 yıl önce 53 kulübün faaliyet gösterdiğini ancak bugün bu sayının 16’ya kadar düştüğüne dikkat çeken Güzel, bunun tek sorumlusu olarak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu (ASKF) gösterdi. Güzel, “ASKF her yıl kulüplerden lige katılım ve transfer bedellerini alırken buna karşılık kulüplere hiçbir geri dönüşü olmamıştır” dedi. 

“GÖZLEMCİ MAÇA GELMEDEN RAPOR YAZIYOR”

Maçlarını yöneten hakemlerin de Futbol İl Temsilciliği’ne yapılan onlarca şikayete rağmen bildiklerini okumaya devam ettiklerini anlatan Güzel, “Hakemlerimizle toplantılar yapmak istedik ama katılma lütfunda bile bulunmadılar. Liglerde kimin birinci, kimin ikinci olacağına karar vermiş olacaklar ki maçları ona göre yönetiyorlar. Maçın gözlemcileri de bu duruma raporlarıyla ortak oluyorlar. Düşünün ki görevli olduğu maçı izlemeye dahi gelmeyen gözlemci, izlemediği maçla ilgili rapor yazabiliyor ve bununla ilgili hiçbir yaptırımla da karşılaşmıyor. Eğer bu tepkimizden bir sonuç alamazsak, U19 ligindeki kararımızı büyükler ligine de taşıyacağız” diye konuştu. 

YAKUTİYE BELEDİYESPOR’ASPORTMENLİĞE DAVET

Güzel, ligden çekilen kulüpler adına yaptığı açıklamada, Yakutiye Belediyespor’a da tepki gösterdi. Yakutiye Belediyespor kulübünün gerek yöneticileri gerekse de teknik heyetinin sporun dostluk ve kardeşlik ahlakına uygun hareket etmediklerini öne süren Güzel, yetkili makamların da buna göz yumduklarını söyledi.  Eyleme destek veren Türkiye Faal Futbol Antrenörleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Abdüsselam Gökçan ise kulüplerin tepkilerinin haklı olduğunu belirterek, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün de gelinen noktada ciddi suçu olduğunu düşünüyoruz” dedi.  

Orkun ÇİZMELİ / PALANDÖKEN