SPOR Haber Girişi : 13 Ekim 2017 13:35

Amatör sporcular ödüle boğuldu

Amatör sporcular ödüle boğuldu
ASKF ile Erzurum GHSİM'nin birlikte organize ettiği Amatör Spor Haftası, spor gösterileri ile kutlandı. Uluslararası arenada başarılı olan sporcular ve antrenörleri plaketle ödüllendirildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye'de 81 ilde yapılan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsında Erzurum'da spor gösterileri ve ödül töreni yapıldı.
Geçtiğimiz Pazartesi günü Kortej yürüyüşünün ardından Büyükşehir Belediyesi Havuzbaşı Kent Meydanında yapılan kutlamalar yoğun yağmur yüzünden yarım kalmıştı.
Amatör Spor haftası kutlamalarına devam edildi. Yakutiye Spor Salonu'nda düzenlenen spor gösterileri ve ödül töreni nefes kesti.
Törenlerde 2017 yılı içerisinde uluslararası arenada derece elde eden sporculara plaket verildi.
Erzurum ASKF Başkanı Selahattin Codur, Amatör Spor Haftasının gençlere spor kültürünü daha iyi kavraması yönünde ışık tuttuğunu belirterek, "Gençler bizim geleceğimizdir. Eğer sağlıklı ve dinç bir geleceğimizin olmasını istiyorsak, geleceğimiz, yarınlarımız olan gençlere gereken değeri verip onları yetiştirmeliyiz. Şuan aramızda bulunan 2017 yılında uluslararası müsabakalarda başarılar elde etmiş sporcularımızı ve emek veren değerli hocalarını tebrik ediyor diğer sporcularımıza gerek ahlaki yönden gerekse de göstermiş oldukları başarılarıyla örnek olmasını temenni ederim. Erzurum amatör spor branşlarında milli takımlara oldukça fazla sporcu veren ve ülkemizin dereceler almasını sağlayan önemli bir şehir konumundadır" dedi.
Amatör Spor Haftası kutlamaları kapsamında tüm Türkiye'de amatör spor adına önemli bir gün yaşandığını belirten Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, "Türk spor kamuoyunun kalbi amatör sporlar için çarpıyor. 81 ilde şuan amatör spor rüzgarı esiyor. Hepimiz biliyoruz ki, tüm dünyada profesyonel sporculuğa geçişin en önemli noktasıdır amatör spor. Bizlerde bu bilinç ve yaklaşımla amatör sporlara yaklaşıyor ve destek veriyoruz. Sayın Valimiz Seyfettin Azizoğlu öncülüğünde Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve ilçe belediyelerimizin desteği ile Erzurum'da spor son yıllarda adeta tavan yapmıştır. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın ve Genel Müdürlüğümüzün destekleri ile 43 ayrı spor branşında faaliyet gösteriyoruz. Erzurum olarak 50 bine yakın lisanslı sporcu sayımızla Türkiye'nin en önde gelen illerinden biriyiz, 20 binin üzerinde faal lisanslı sporcu sayımızla müsabakalara ve yarışmalara katılıyoruz. Erzurum olarak sporda Türkiye'nin öncü şehirlerinden biri olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan ise yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi'nin Erzurum'da sporun en büyük destekçisi olduğunu belirterek, Başkan Mehmet Sekmen sayesinde sporda ve spor tesislerinde atılım yaptıklarını söyledi. Doğan, "Bugün mevcut yüksek irtifa kamp merkezi ile Erzurum'un yaz futbol turizmine hizmet veriyoruz. Futbol takımımız ve güreş takımımız şehrimizi en iyi şekilde temsil etmektedir. Belediye Başkanımız Sayın Sekmen, amatör spor dallarında başarılı olan her sporcuya da destek vermektedir" dedi.
Konuşmaların ardından spor gösterileri yapıldı ve ardından ödül törenine geçildi. Jimnastik, taekwondo, boks, judo ve eskrim gösterilerinin yapıldığı salonda tribünleri dolduran spor severler, sporcuların gösterilerini büyük bir heyecanla izledi.
Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, ETÜ Genel Sekreteri Yasin Codur, GHSİM Spor Şube Müdürleri Murteza Cengiz, Şinasi Polat, Bülent Taşkesenligil, Güngör Şenses, Letif Arslan, Erzurum ASKF Başkanı Selahattin Codur, Asbaşkan Suat Hayri Güneş, ASKF Genel Sekreteri Burhanettin Andiç, eski şube müdürü Hüseyin Öz ve diğer davetliler, başarılı sporcular ve antrenörlerine plaket verdi.
Etiketler : amatör
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.