SPOR Haber Girişi : 14 Eylül 2013 12:16

Alternatif lig

Alternatif lig

U19 liginden çekilme kararı alan 5 takım, 4 kulübün de katılımıyla kendilerine alternatif bir lig kurdu. Ligin kura çekimi dün yapıldı, ilk maç Pazar günü... 

Erzurum’da amatör futbol dünyasında deprem etkisi yapan U19 liginde mücadele eden 5 takımın ligden çekilme kararının ardından flaş bir gelişme daha yaşandı. 

Son on yıl içerisinde 38 kulübün ekonomik sorunlar nedeniyle kapanması, hakemlerin tutumları, gözlemcilerin maçlara gelmeden rapor tutmaları gibi birçok konuya tepki göstererek geçtiğimiz hafta U19 liginden çekilen 5 takım, alternatif bir lig kurdu. 

Eylemden sonuç alınamaması halinde protestoyu büyükler ligine yansıtacaklarını açıklayan kulüpler, dün alternatif bir lig kurdu. Bu lige 5 takımın yanı sıra, bu sezon U19 ligine bazı nedenlerden ötürü katılmayan dört kulüp de dahil oldu. Ligin kura çekimi dün yapılırken, maçlar Pazar günü oynanmaya başlanacak.  Demirspor, Ağırbakımspor, TRT Spor, İl Özel İdaresi ve Palandöken Belediyespor’un eyleminin üzerinden neredeyse bir hafta geçmesine rağmen sorumluluk sahibi kişilerin "kıllarını" dahi kıpırdatmaması üzerine takımlar alternatif bir lig kurdu. Ligde maçları amatör maçlarda görev almayan aktif hakemlerin yöneteceği, hakem sorunu oluşması halinde de teknik adamların maçları yöneteceği açıklandı.  Herhangibir resmiyeti olmayan maçlar, genç oyuncuların maç eksiği yaşamaması ve yarışmacı kimliklerinden uzaklaşmalarını engellemek amacıyla düzenlendi.