GÜNDEM Haber Girişi : 07 Temmuz 2018 21:24

Akkuş’un yaptığı atama listelerinde FETÖ torpili

Akkuş’un yaptığı atama listelerinde FETÖ torpili
Bursa eski İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş’un atama listelerinde FET֒cü askerlere imtiyaz tanıdığı belgelendi.
Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri ile ilgili hazırlanan bir raporda katıldığı kursta başarısız olduğu halde JAK timlerinde çalışan Hacı Hüseyin ǒnin Akkuş tarafından atandığı ve şimdilerde Akkuş’la aynı FETÖ dosyasından yargılandığı ortaya çıktı.


Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında emrindeki askerlere ’Sıkıyönetim komutanı olarak atandım, benden başka kimseden emir alma ve İl Jandarma Komutanlığında görevli tüm personeli hizmet binasına en kısa sürede çağır’ emrini veren Bursa İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş hakkında verilen ’FET֒cü değilse eğer emrindeki askerlerle konuşmazdı. Kendi gibi olan askerlere imtiyaz tanır, en önemli birimlerde çalıştırırdı’ şeklindeki tanık iddiaları belgelerle doğrulandı. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Jandarma Arama Kurtarma timleri ile ilgili hazırlanan bir raporda Yurdakul Akkuş’un şimdilerde aynı dosyada yargılandığı Hacı Hüseyin ǒyi kurslarda başarısız olmasına rağmen JAK timlerinde çalıştırdığı ve bu durumun gözlerden kaçmadığı ortaya çıktı. Raporda Jandarma Genel Komutanlığı "JAK timlerinde görevlendirilen personelden yaz dağ arama kurtarma kursunu, kış dağ arama kurtarma kursunu personelin görmediği, kursa gönderilip kursta başarılı olamayan bir personelin J. Kd. Bşçv. Hacı Hüseyin ǒnin halen JAK timind görev yaptığı" ifadelerine yer verilirken Akkuş onaylı atama listelerinde de Osmangazi Yiğitali Jandarma Karakol Komutanlığında 1’inci Önleme Müdahale Tim Komutanı olarak görev yapan Hacı Hüseyin ǒnin başarısız olmasına rağmen ’bu görevi yapabilecek bilgi ve tecrübeye sahip olması nedeniyle’ denilerek JAK timlerine atandığı görüldü.


Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tanık olarak katılan birçok askeri personelin hakkında ’Kendisinin belli bir kadrosu vardı. Bu kadro şuan burada FETÖ üyesi olmak suçundan yargılanıyor. Görevdeyken bu kadronun dışında kimseyle görüşmez toplantıları bu kadroyla yapar en iyi yerlerde bu kadrodaki personeli çalıştırırdı’ yönündeki tanık ifadelerini yalanlayan Akkuş’un FET֒cü askerlere tanıdığı ayrıcalık belgelerle doğrulandı. Akkuş ve beraberindeki askerlerin yargılamaları halen devam ederken, sanıklar hakkında önümüzdeki günlerde karar verilmesi bekleniyor.
Etiketler : fetö
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.