EĞİTİM Haber Girişi : 10 Mayıs 2015 23:23

Akademisyenlere 'makale uyarısı'

Akademisyenlere 'makale uyarısı'
YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Safran Türkiye'deki akademisyenlerin dergilerde yayımlanan makale sayısını iki katına çıkarması gerektiğini söyledi.
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bilimsel Teşvik ve Akademik Giysi Törenine Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Safran, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, akademisyenler ve aileleri katıldı.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak fen, sağlık, sosyal, eğitim bilimleri ve güzel sanatlar dalında 80 öğretim üyesine makale, patent, proje, çeviri, kitap, telif, atıf alanlarında ödül verildiğini bildirdi. Bilimsel teşvik ödüllerinin 2010 yılından bu yana düzenlendiğini belirten Prof. Dr. Koçak, törenin geleneksel hale geldiğini söyledi.
YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Safran, Türkiye'de 136 bine yakın öğretim üyesi olduğunu, dergilerde yayımlanan makale sayısının 22 bin dolayında olduğunu, makale sayısının 2 katına çıkarılması gerektiğini bildirdi. Atatürk Üniversitesi'nde 1975-79 yılları arasında Edebiyat Fakültesi'nde öğrenim gördüğünü hatırlatan Prof. Dr. Mustafa Safran, makalelerin yayımlanması konusunda özellikle genç akademisyenlere maddi teşvik vererek ayrıcalık sağlayacaklarını bildirerek, şöyle devam etti:
"Türkiye'de bilimsel alanlarla taranan dergilerde yayımlanan makale açısından, ciddi anlamda sayı ve adet olarak sıkıntımız var. YÖK olarak ciddi destekler ve değişimler içindeyiz. Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı sıkıntıları olan bir program. Bu programı da gözden geçiriyoruz. Üniversitelerden gelen şikayetleri dikkate alarak bu programla ilgili yeniden yapısal bir değişimde olacağız."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.