GENEL Haber Girişi : 13 Ağustos 2018 10:28

AK PARTİ SÜRPRİZ İSİMLERLE YEREL SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR

AK PARTİ SÜRPRİZ İSİMLERLE YEREL SEÇİMLERE  HAZIRLANIYOR
Yaklaşan yerel seçimler belediye başkan adaylarını harekete geçirdi. AK Partide belediye başkan adaylıklarında süpriz isimler ön plana çıktı.
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçim tarihini 2018'in kasım ayına çekeceği konuşulurken, bazı illerin belediye başkan adaylarının isimleri ise şimdiden belli olmaya başladı. Adaylar arasında eski bakanlar ve halen milletvekili olan isimler de yer alıyor. 
Daha önce bir çok belediye başkanı parti yönetimi tarafından istifa ettirilmiş ve yerine kayyumlar atamıştı. Bölgede bazı illerin valileri kayyum olarak atandıkları belediyelere vekaleten bakıyorlar. AK Parti yönetiminin 24 haziran genel seçimlerinin hemen ardından, yerel seçimlerde kimlerin aday olacağı ile ilgili araştırma ve kulis yaptırdığı öğrenildi.  
AK PARTİ'NİN ADAY KRİTERLERİ 
2014 yılı yerel seçimlerde büyükşehir belediyelerini kaybeden AK Parti, şimdi işi garantiye almaya çalışıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Erol Kaya, adaylar konusunda daha hassas ve titiz bir şekilde çalışma yapacaklarını açıkladı. Belediye Başkanı olacak adaylarda aranacak kriterleri ise yolsuzluk ve şaibeye bulaşmamış, proje üreten, bölge halkı tarafından sevilen kişilerin aday gösterileceği ifade ediliyor.  
ANKARA VE 
İSTANBUL'A ESKİ 
BAKANLAR İSİMLER 
Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in görevden el çektirilmesinin ardından Mustafa Tuna göreve atanmıştı. İstanbul'da da Kadir Topbaş'ın yerine de Mevlüt Uysal'ın ataması dikkat çekmişti. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında eski Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ile eski Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun adı geçiyor. parti Eroğlu ismine sıcak bakıyor. Ankara için adı geçen ve halen görevde olan Mustafa Tuna'nın partililer tarafından şehrin sorunları ile yeterince ilgilenmediği şikayetlerinin her gün genel merkeze bildirilmesi Tuna'nın adaylığını tehlikeye sokmuş gibi görünüyor. Ankara için iki sürpriz isimden bahsediliyor. Bunlardan birisi eski Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile eski Kültür ve Turizim Bakanı olan İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş'un adı geçiyor. 
Doğu Anadolu bölgesinde belediye başkan aday adaylarının çalışmaları hız kazandı. Elazığ da AK Partili 3 isim adaylıklarını ilan etti. Bu adaylardan birincisi şu anki belediye başkanı Mücahit Yanılmaz, ikincisi AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gül Göze ve üçüncü aday Avukat Murat Erdoğan. Bu isimlerden Murat Erdoğan'ın Elazığ'da 60 kişiden oluşan büyük bir kadro ile çalıştığı, her gün STK’lar ile bir araya gelen Erdoğan'ın Elazığ için büyük projeler hazırladığı ifade edilirken, bu üç aday arasında genel merkezin de sıcak baktığı Murat Erdoğan'ın belediye başkan adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın milletvekili seçilmesinden dolayı, vekaleten başkanlığa atanan Hacı Uğur Polat'ın aday olacağını açıkladı. Polat'ın da seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bingöl'de ise halen Belediye Başkanı olan Yücel Barakgazi'nin tekrar belediye başkanlığına aday olacağı öğrenildi. 
 KARADENİZ İLLERİNDE 
İSİMLER 
DEĞERLENDİRMEYE ALINDI  
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin görevden alınmasından sonra, eski Tarım Bakanı Faruk Çelik'in aday olacağı ve parti yönetiminin de bu isme sıcak baktığı öğrenildi. Halen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olan Enver Yılmaz'ın tekrar aday gösterilmeyeceği ifade ediliyor. Diğer Karadeniz illerinde isim değerlendirmesi yapan parti yönetimi, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na eski Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın aday göstermeye hazırlanıyor. 
Sağlık Bakanlığı eski Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Ökten’in ismi İstanbul’da büyük bir ilçe belediye başkan adayı olarak adı geçiyor. 

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR 
BELEDİYE BAŞKAN ADAYI 
PROF.DR.MUSTAFA ILICALI 
KULİSLERDE EN FAZLA 
KONUŞULAN İSİM… 
 SEÇİMLER 2018 KASIM 
AYINA ÇEKİLECEK 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2019'un mart ayında yapılacak yerel seçimleri öne çekeceği ve 2018'in kasım ayına çekilmesi için çalışma başlattığı partiye yakın kaynaklarca dile getirildi. Parti yerel seçimlerde mevcut belediye başkanlarının çoğunu tekrar aday göstermeyeceği de konuşulanlar arasında. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.